Karşıyaka Belediyesi'nde 'lüks makam aracı' ve 'TİS' tartışması

Güncel Haberler

İZMİR'de AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi'nce Kent A.Ş. çalışanlarının maaşlarının ödenmesi için memurların Toplu İş Sözleşmesi'nden (TİS) doğan 2 bin 900 TL'yi ödenmediği ileri sürüldü.

İZMİR'de Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi'nce Kent A.Ş. çalışanlarının maaşlarının ödenmesi için memurların Toplu İş Sözleşmesi'nden (TİS) doğan 2 bin 900 TL'yi ödenmediği ileri sürüldü. Çiftçioğlu ayrıca Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın kendisine ve eşine lüks makam aracı aldığını da iddia etti. AK Parti'li Çiftçioğlu'nun açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savunan Başkan Tugay ise "Benim kullandığımı söylediği o lüks makam aracını Fen İşleri Müdürlüğü'nün araç ihtiyacı olduğu için sattık. Bundan haberi yok. Memurların TİS hakları da biraz gecikti ama ödenecek" dedi.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, yazılı açıklama yaparak, Karşıyaka Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Cemil Tugay'a yönelik eleştirilerde bulundu. Belediyenin mali kriz içinde olduğunu ve kurumda çalışan 416 memura, imzalanan TİS gereği her ay 'Sosyal Denge Sözleşmesi' adı altında ödenen 2 bin 900 TL'nin, bu ay verilmediğini savunan Çiftçioğlu, Kent A.Ş. çalışanlarının maaşlarının ödenebilmesi için böyle bir karar alındığını belirtti. Çiftçioğlu, "Bir personelin maaşını ödeyebilmek için başka bir personelin hakkı gasp ediliyorsa orada belediyecilik bitmiştir. Hani siz emekçiydiniz, sosyal demokrattınız, işçiden yanaydınız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka, AK Parti, , Haberler