Kaleiçi'nde Ortak Akıl Buluşması

Yerel Haberler

Muratpaşa Belediyesi tarafından Kaleiçi semtinin sorunlarının çözümü için ortak akıl buluşması düzenlendi.

Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın başkanlığında Suna- İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen toplantıda, katılımcılar tarafından sorunlar aktarıldı.

Kaleiçi'nin en büyük sorununun trafik olduğu ifade eden katılımcılar, diğer sorunları da taksi durakları, sokakların temizlenmesi, gürültü kirliliği, alkol ve seyyar satıcılar olarak aktardılar.

Uysal, Kaleiçi'ni düzgün bir yer haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, sorunları birlikte tespit ederek, birlikte çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Kaleiçi'nde 12 ay ticari faaliyetin yapılmasını istediklerini aktaran Uysal, "Kaleiçi'nde kültür varlıklarının korunması, geliştirilmesi ve sunumu büyük önem taşıyor. Antalya'nın Kaleiçi'ne ihtiyacı var. Kaleiçi Antalya'nın kültür markası olsun. Buranın sorunlarını çözerek, sadece Antalya'nın değil dünyanın gözbebeği haline getirelim" dedi.

Toplantıya, Muratpaşa Emniyet Müdürü Sinan Demir, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Kaplan, Kaleiçi dernekleri, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

İnan Kıraç, Ümit Uysal, Muratpaşa, Antalya, Yerel, Haberler