Kadın Korosundan Kanser Hastaları İçin Konser

Yerel Haberler

Bursa'nın Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, KÜSAD ve Kansere Gülümse Derneği tarafından organize edilen konserde, şarkılarını kanser hastaları için söyledi.

Bursa'nın Nilüfer Belediyesi tarafından kurulan Kadın Korosu, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) ve Kansere Gülümse Derneği tarafından organize edilen konserde, şarkılarını kanser hastaları için söyledi.

Belediye Kültür ve Ticaret Merkezi'nde, gerçekleştirilen konserde gazetecilere açıklama yapan Kansere Gülümse Derneği Genel Başkanı Selahattin Kaplan, yeni kurulan bir dernek olmalarına rağmen teşkilatlanmalarını hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye genelinde 23, yurt dışında ise 3 temsilciliklerinin bulunduğunu belirten Kaplan, "Biz, dernek olarak kanserli hasta ve yakınlarına moral ve motivasyon sağlıyoruz. Bunun yanı sıra imkanlar dahilinde kanser hastalarına yardımcı olmak için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın bir uzantısı olarak da bugün Kütahya'dayız" diye konuştu.

Koro şefi Dr. Aysel Gürel de kanser hastalarına yönelik düzenlenen etkinlikte şarkı ve türkü söylemenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosunun Türkiye'de ilk ve tek olduğunu ileri süren Gürel, şunları kaydetti:

"Koromuz 105 kadından oluşmakta. Çok farklı müzik türlerini icra etmekteyiz. Türk Sanat, Türk Halk ve Türk Pop müziklerinin yanı sıra roman ve balkan müziklerini de icra ediyoruz. Hatta Şanlıurfa'da yapılan sıra gecelerinin bir tanesini biz kadınlar olarak sahnede gerçekleştirdik. Koromuzun en büyük özelliği, tüm konserlerini sosyal projeler üzerine gerçekleştirme, hayır konserleri yapmasıdır. Hemen hemen her ay bir konser veriyoruz Geçen sene verdiğimiz konserlerle derneklere yaklaşık 50 bin liralık katkı sağladık. Bu anlamda da Türkiye'nin ilk ve tek korosuyuz. Bu akşam da Kütahya'da, Kansere Gülümse Derneği yararına konser verdik."

Kaynak: AA / Yerel

Aysel Gürel, Türkiye, Kütahya, Yerel, Haberler