Kadın Golbol Milli Takımı'nda hedef 2020 Tokyo'da altın madalya

Spor Haberleri

Almanya'nın Rostock kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası finalinde rakibi İsrail'i 8-6 yenerek tarihinde ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Görme Engelliler Kadın Golbol Milli Takımı, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, federasyon yöneticileri ve teknik ekip...

Almanya'nın Rostock kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası finalinde rakibi İsrail'i 8-6 yenerek tarihinde ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Görme Engelliler Kadın Golbol Milli Takımı, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, federasyon yöneticileri ve teknik ekip basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, böyle bir zamanda büyük bir gurur yaşattıklarını belirterek, "Türk askerinin Suriye'de, sınırlarımız için terör ile yaptığı operasyon nedeniyle şehitlerimizin ailelerine Allah sabır versin. Milletimize başsağlığı diliyorum. Ülke olarak birlik olmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz. Bugünlerde kadın golbol milli takımımızın Avrupa Şampiyonu olması çok önemli bir başarı olarak görmemiz gerekiyor. Görme engelli olarak yaşamak gerçekten zor. Görme engelli kadın olmak daha da zor. Ülkemiz görme engelli kadınlarımızdan şampiyon çıkartabiliyorsa, 2016 da olduğu gibi Paralimpik Olimpiyat olduğu gibi altın madalya çıkarabiliyorsa bu ülkemizin engellileri ne kadar önemsediğini gösteriyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Almanya, İsrail, , Haberler