İzmir'de üretilen gelinlikler dünya pazarında

Güncel Haberler

İZMİR'de bu yıl 14'üncüsü düzenlenen IF Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, gelinlik sektöründekilerin yüzünü güldürdü.

İZMİR'de bu yıl 14'üncüsü düzenlenen IF Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, gelinlik sektöründekilerin yüzünü güldürdü. Moda, Tekstil ve Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Salkım, gelinlikte İzmir'in yalnızca Türkiye'nin değil Avrupa'nın da başkenti olduğunu, ürünlerin özellikle yurt dışına ihraç edildiğini belirtti. Salkım, sektörün en büyük sorunlarının başında gümrük vergilerinin geldiğini ifade ederek, dünya pazarlarında daha çok söz sahibi olmak için devletten destek beklediklerini söyledi.

İzmir'de bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve önceki gün sona eren IF Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, sektörün yüzünü güldürdü. MTK Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Salkım, gelinlikte İzmir'in bir dünya markası olduğunu, ürünlerin özellikle Arap ve Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini söyledi. Abdullah Salkım, özellikle bu yıl çok büyük çıkışlar yakaladıklarını belirterek, Brezilya'nın yanı sıra İtalya, Slovakya, Kazakistan ve Almanya'dan gelen müşterilerinin olduğunu açıkladı. Ancak sektörün dünya pazarında daha fazla söz sahibi olmasının önünde birtakım engeller bulunduğunu belirten Salkım, "Sektörün sıkıntıları tabi ki var. Bulunduğumuz coğrafya nedeniyle Arap ülkelerine çok ciddi ihracat yapılıyordu ama Arap ülkelerinde yaşanan sıkıntılar, sektöre büyük sekte vurdu. Tüm bunların yanı sıra Avrupa'dan da çok iyi alıcılar var. Sektörün önde gelen firmaları Avrupa'ya çok ihracat yapıyor. Arap ülkelerinden çok fazla gelen var. Avrupa'nın birçok ülkesinden gelenler var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Damatlık, İzmir, Moda, , Haberler