FETÖ üyelerinin 'hayalet yapılanması' ve yurt dışı kaçış rotası iddianamede

Güncel Haberler

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve emniyetin FETÖ/PDY'nin 'gaybubet evleri'ne yönelik Ankara ve Bolu'da düzenlediği operasyonda yakalanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Desteklere İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) eski Başmüfettişi Yasin T.

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve emniyetin FETÖ/PDY'nin 'gaybubet evleri'ne yönelik Ankara ve Bolu'da düzenlediği operasyonda yakalanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Desteklere İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) eski Başmüfettişi Yasin T.'nin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede örgütün, mensuplarının gizlendiği 'gaybubet evleri' sayesinde yeniden gizli olarak 'hayalet yapılanma' varlığını sürdürmeyi amaçladığı belirtildi. Örgüt mensuplarının yurt dışına kaçmak için kullandığı yöntemler de detaylarıyla anlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, firari örgüt üyelerinin saklanması ve yurt dışına kaçırılması konusunda aktif görev aldığı tespit edilen daha önce görevinden ihraç edilmiş KOSGEB Başmüfettişi Yasin T. takibe alındı. Ankara Yenimahalle'de örgüt mensuplarının gizlenmek için kullandığı 'gaybubet evi'nde kaldığı tespit edilen Yasin T.'nin irtibatlı olduğu kişiler de belirlendi. Yasin T.'nin, 10 Mart'ta gece vakti yanındakilerle birlikte araca binerek, yurt dışına kaçmak için İstanbul yönüne gittiği saptanınca araç takibe alındı. Araç Bolu'da durdurulurken, eş zamanlı olarak Ankara'daki tespit edilen evlere de MİT ve emniyet tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda Yasin T. ile birlikte eşi Aslı T., Yasin T.'nin ablası Figen D., eşi eski emniyet müdürü Hasan D., eski emniyet müdürü Cihangir B., eski binbaşı Hakan U., başbakanlık eski personeli Metin K., eski Albay Yaşar Ö. ve 'sivil imam' Murat O., gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yasin T., Cihangir B., Yaşar Ö., Murat O. ve Metin K., çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı; Aslı T., Figen D., Hakan U. ile Hasan D. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara, Bolu, , Haberler