EİB Moda Tasarım Yarışmasında Finalistler Belli Oldu

Güncel Haberler

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 10. kez düzenlenen "EİB Moda Tasarım Yarışması"nda finale kalan tasarımcılar belirlendi.

Her yıl, bir sonraki yılın dünya moda trendlerinin ipuçlarından yola çıkılarak belirlenen yarışmanın ana teması bu yıl "GİZ!" olarak tespit edilirken 133 tasarımcının dosya gönderdiği yarışmada finalistler iki turlu elemenin sonrasında belirlendi. İlk elemede dosya sayısı 20'ye inerken, ikinci aşamada jüri, 20 kişi ile yüz yüze görüşerek finale kalacak 10 ismi tespit etti.
Türkiye'de İstanbul'dan sonra, düzenlenen ilk moda tasarım yarışması olan "EİB Moda Tasarım Yarışması"nın 10 yıllık sürecin sonunda, moda tasarım yarışmaları arasında en bilinen ve popüler organizasyonlardan biri haline geldiğini kaydeden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, 10. yıla yakışır güzellikle bir organizasyon için her detayı düşünerek hareket ettiklerini kaydetti.
Ege Bölgesi'nde hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründe tasarım kültürünün yerleştiğini, her firmanın tasarım ofisleri bulunduğunu, her firmanın kendi koleksiyonlarını hazırlar ve müşterilerine sunar konumda olduğunu anlatan Sertbaş, "Avrupa pazarına yakınlık avantajımızı tasarım ile birleştirdik ve Hazırgiyim Sektörü Ege Bölgesi'nde ihracatta birinci sektör konumunu güçlendirdi. 2014 yılı sonunda Ege Bölgesi'nden 2 milyar 637 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu başarıda "EİB Moda Tasarım Yarışması"nın yetiştirdiği ve sektöre kazandırdığı tasarımcıların katkısı hiç de az değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye, Moda, Ege, Güncel, Haberler