Edirne'deki maratonda Ukraynalı atletler 'savaşa hayır' temasıyla koşacak

Güncel Haberler

BALKAN Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) organizasyonuyla, Edirne'de mayıs ayında bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Uluslararası Edirne Maratonu'nda Ukraynalı atletler 'savaşa hayır' diyerek koşacak.

BALKAN Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) organizasyonuyla, Edirne'de mayıs ayında bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Uluslararası Edirne Maratonu'nda Ukraynalı atletler 'savaşa hayır' diyerek koşacak. BUDDER Başkanı Önder Akdağ, özellikle saldırı altındaki ülkelerinden kaçan Ukraynalı kadın atletlerin maratona katılım sağlayacağını belirterek, "Katılımın farkındalık dolayısıyla daha fazla olacağını düşünüyoruz" dedi.

En son 2020 yılında 6'ncısı gerçekleştirilen ve pandemi dolayısıyla 2021'de yapılamayan Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu, Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Derneği (BUDDER) tarafından kapsamı genişletilerek Balkan ülkelerinin tamamının katılacağı şekilde tasarlandı. Uluslararası Edirne Maratonu ismiyle bu yıl 7'ncisi düzenlenecek organizasyon öncesi basın toplantısı gerçekleştiren BUDDER Başkanı Önder Akdağ, bu yıl Ukraynalı atletlerin de katılacağını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

gençlik, Edirne, Akdağ, Güncel, Haberler