Dokuz Eylül Üniversitesi, yerli 'kan pompası'nda seri üretim aşamasına geldi

Güncel Haberler

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde geliştirilen yerli kan pompasında seri üretim aşamasına gelindiğini açıklayan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Kalp damar cerrahisi alanında ameliyathanelerde kullanılan ve hayati öneme sahip yerli kan pompamızı ürettik.

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde geliştirilen yerli kan pompasında seri üretim aşamasına gelindiğini açıklayan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Kalp damar cerrahisi alanında ameliyathanelerde kullanılan ve hayati öneme sahip yerli kan pompamızı ürettik. Bu başarıya imza atan öğretim üyemiz Prof. Dr. Erdem Silistreli ile ekibini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Silistreli ve ekibi, DEÜ bünyesinde yerli taşınabilir kan pompası üretti. Benzerlerinden daha küçük bir tasarıma sahip olan kan pompasının laboratuvar, kan ve akım testleri tamamlandı. Seri üretim aşamasına gelinen cihazın ithal ürünlere göre düşük maliyeti ve yerli üretim avantajı ile sağlık sektörüne tedarik kolaylığı sağlaması hedefleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi, Nükhet Hotar, , Haberler