Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rejimin saldırısı Suriye'de yeni dönemin miladıdır

Güncel Haberler

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Önceki gün askerlerimize yapılan saldırı, Türkiye açısından Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Önceki gün askerlerimize yapılan saldırı, Türkiye açısından Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır. Çünkü bu askerlerimize karşı taammüden yapılmış bir saldırıdır. Suriye'deki gelişmeler, bizi hem İdlib'de hem de tüm sınır hattımızdaki güvenlik stratejimizde değişiklik yapmaya mecbur bırakmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine, rejimin İdlib'deki saldırısında şehit olan 7 asker ile 1 sivil personele Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm millete başsağlığı; yaralanan 12 askere de acil şifalar dileyerek, başladı. Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'deki varlığının keyfe keder tercih olmadığını, basit çıkar hesapları sonucu ortaya çıkmadığını söyledi. Suriye'de 2011 yılında başlayan iç çatışmalardan uzak durmak için yıllarca sabrettiklerini, rejimin ve terör örgütünün saldırılarından kaçan 4 milyon Suriyeliye kapıları açmakta tereddüt etmediklerini belirten Erdoğan, Suriye'deki krizin 2015 yılından itibaren tamamen kontrolden çıktığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, rejimin ve terör örgütlerinin Türkiye sınırlarını taciz etmeye başladığını, halkın can ve mal güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini kaydederek, Türkiye'nin, Adana Mutabakatı'ndan doğan haklarını kullanıp, Suriye'de operasyon başlattığını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye, Suriye, Güncel, Haberler