Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyadaki gelişmeler Türkiye-ABD'nin çok daha yakın olmasını gerektiriyor

Politika Haberleri

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerinin zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek, "Amacımız bu zor dönemi her iki ülke için de en makul, kabul edilebilir ve sürdürülebilir şekilde yöneterek geride bırakmaktır.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerinin zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek, "Amacımız bu zor dönemi her iki ülke için de en makul, kabul edilebilir ve sürdürülebilir şekilde yöneterek geride bırakmaktır. Esasen gerek bölgemizdeki, gerekse dünyadaki gelişmeler Türkiye ile Amerika'nın çok daha yakın ve birbirlerini destekleyici ilişkiler içinde olmasını gerektiriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında, iç ve dış siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yasama yılında gerçekleştirilen TBMM çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bütün bakanların ve bakanlık bürokratlarının bütçe görüşmelerinde Meclis'te olacağını belirtti. AK Partili milletvekillerine seçim bölgelerini ihmal etmemeleri yönünde uyarıda bulunan Erdoğan, "Beklentimi tekrar ederek söylüyorum, bundan böyle kesinlikle her milletvekilimiz kendi seçim bölgesini ihmal etmemeli. Bölgesinin tüm ilçelerine, mahalle veya köylerine kadar gidip, oralardaki vatandaşlarımızın hal ve hatırını soracak, muhtarlarla görüşmelerini yapacak ve ondan sonra da bize ulaşması gerekenleri bize ulaştıracak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, , Haberler