Son dakika haberi... Veterinere cinsel saldırı davasında rapor tepkisi

Güncel Haberler

Son dakika gündem haberi: ANKARA'da, Prof. Dr. Hasan Bilgili ve yardımcısı Serkan Durmaz'ın, veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırıda bulundukları, jinekolog Hüseyin Şenyurt'un da delilleri yok ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılandıkları davada, Ç.B.

ANKARA'da, Prof. Dr. Hasan Bilgili ve yardımcısı Serkan Durmaz'ın, veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırıda bulundukları, jinekolog Hüseyin Şenyurt'un da delilleri yok ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılandıkları davada, Ç.B.'nin avukatı Aslıhan Koçak,  adli tıp kurumundan beklenen raporun gelmemesine tepki göstererek, "Geç gelen adalet herkesi mağdur ediyor" dedi.

Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğu 2019 yılı Nisan ayında, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı, daha sonra savcılık tarafından resen tahliye edildi. Olayla ilgili idari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden çıkarılan Bilgili ile yardımcısı veteriner hekim Serkan Durmaz ve jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt'un, Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi. Duruşmaya 'nitelikli cinsel saldırı', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 27,5 yıla kadar hapis cezası talep edilen Hasan Bilgili ile Hüseyin Şenyurt katılırken, sanık Serkan Durmaz sağlık sorunları nedeniyle mazeret sundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Üniversitesi, Ankara, Güncel, Haberler, Son Dakika