Çelik: Cumhurbaşkanımızın çevre meselelerine verdiği önem veto sonucunu doğurdu

Politika Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "7 yılda yapılmayan bir işlemin bu yeni süre verilmesiyle de yapılacağı konusunda bir kanaat oluşmamıştır.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "7 yılda yapılmayan bir işlemin bu yeni süre verilmesiyle de yapılacağı konusunda bir kanaat oluşmamıştır. Ayrıca bu çevre kirliliği konusundaki hassasiyet, Sayın Cumhurbaşkanımızın çevre meselelerine verdiği önem, çevre kirliliğinin önlenmesi konusundaki hassasiyeti bakanlıklara ve kurumlara verdiği talimat çerçevesindeki iradesi bu yasa tasarısını veto etmesi sonucunu doğurmuştur" dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Teşkilat başkanlığının sunum yaptığını ifade eden Çelik, Adalet Bakanlığı'nda yapılan çalışmalar ve yargı reformuna ilişkin değerlendirmelerin MYK'da yapılacağını aktardı. 15 termik santrale baca filtresi takma zorunluluğunun iki buçuk yıl ertelenmesini öngören kanunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uygun bulmayarak veto ettiğini açıklayan AK Parti Sözcüsü Çelik, "Enerji sektörü son derece önemli bir sektör. Enerji sektörünün kazanımlarını korumaya ve ilerletmeye son derece kararlıyız. Ama aynı zamanda da çevre hassasiyetini, ülkemizin, nesillerin geleceğini gözeten bir yaklaşım konusunda da çok yüksek bir hassasiyete sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu çerçevede enerji sektörünün kazanımlarına, enerji sektörünün daha ileriye götürülmesine dönük hassasiyetini korumakla ve bunu daha da geliştirmek konusundaki iradesini ortaya koymakla birlikte, 7 yıldır bu baca filtrelerinin takılmaması çerçevesinde buna yeni bir süre verilmesini yani 2 buçuk yıl kadar süre verilmesinin gerekli olmadığını değerlendirmiştir. Çünkü 7 yılda yapılmayan bir işlemin bu yeni süre verilmesiyle de yapılacağı konusunda bir kanaat oluşmamıştır. Ayrıca bu çevre kirliliği konusundaki hassasiyet Sayın Cumhurbaşkanımızın çevre meselelerine verdiği önem, çevre kirliliğinin önlenmesi konusundaki hassasiyeti bakanlıklara ve kurumlara verdiği talimat çerçevesindeki iradesi bu yasa tasarısını veto etmesi sonucunu doğurmuştur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Ömer Çelik, AK Parti, Türkiye, , Haberler