Çavuşoğlu: Oruç Reis'in bakım için dönmesi, taviz anlamına gelmez

Politika Haberleri

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin bakım için limana dönmesi üzerine Yunanistan'dan daha ılımlı mesajlar gelmeye başladığını; fakat maksimalist tutumlarından vazgeçmediklerini söyledi.

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin bakım için limana dönmesi üzerine Yunanistan'dan daha ılımlı mesajlar gelmeye başladığını; fakat maksimalist tutumlarından vazgeçmediklerini söyledi. Çavuşoğlu, Oruç Reis'in limana dönmesiyle ilgili muhalefetin eleştirileri hakkında ise, "Periyodik bakım zamanı geldiği zaman gemi, limana gelir ve periyodik bakım yapıldığı zaman alana döner. Dolayısıyla bu bakımın yapılması 90 günlük veya 50 günlük ne kadar sürecekse sizin yapılacağınız faaliyetten taviz verdiğiniz anlamına gelmez" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk ekranında moderatörlüğünü Ahmet Hakan'ın yaptığı 'Tarafsız Bölge' programına katıldı. Ahmet Hakan ile gazeteciler Murat Çelik ve Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz ile ilgili 2- 3 gündür Yunanistan'dan daha ılımlı mesajlar geldiğini belirterek, "Daha önce gerginliği arttırıcı mesajlar veriyordu. AB'yi arkasına alarak Rum Kesimi ile beraber çözüme yanaşmayan bir ülke tutumu vardı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan, Oruç Reis, , Haberler