Bu Kurslara Engel Yok

Güncel Haberler

Buca Belediyesi'nin engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını sağlamak için açtığı ücretsiz kurslar devam ediyor.

7/24 hizmet veren Şirinyer Engelliler Merkezi'nde ki kurslarda eğitim alan 170 engelli vatandaş, eğlenerek öğrenmenin yanı sıra yeni arkadaşlar edinmenin mutluluğunu yaşıyor. Merkezde ahşap boyama, ritim, koro ve takı tasarımı kurslarında eğitim alan engelli vatandaşlar el becerilerini geliştiriyor, yaptıkları ürünleri satarak da para kazanıyor. Merkezdeki masa tenisi kursunda eğitim alan engelli vatandaşlar ise spor yapabiliyor olmanın heyecanını yaşıyor.
Engelsiz bir kent yaratma hedefiyle yürüttüğü çalışmalarına devam eden Buca Belediyesi'nin Şirinyer Engelliler Merkezi'nde ücretsiz olarak verdiği kursları devam ediyor. 7/24 hizmet veren merkezde engelli vatandaşların el becerilerini geliştirmeleri için ahşap boyama, ritim, koro ve takı tasarımı kursları; el göz koordinasyonunu geliştirmek ve odaklanmalarını arttırmak için ise masa tenisi kursu yer alıyor. Kurslara katılan 170 engelli vatandaş, yeni bir şeyler öğrenmenin heyecanını, yeni arkadaşlar kazanmanın da mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şirinyer, Buca, Güncel, Haberler