Bayanlar Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası Sinop'ta Yapılacak

Spor Haberleri

Dünyanın en iyi 16 kadın bilardocusunun katılacağı müsabakalarda Türkiye'yi Gülşen Degener ve Müjde Karakaşlı temsil edecek.

Bayanlar Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın, 24-26 Ekim tarihlerinde 16 kadın bilardocunun katılımıyla Sinop'ta yapılacağı bildirildi.

Dünyanın en iyi 16 kadın bilardocusunun katılacağı müsabakalarda Türkiye'yi Gülşen Degener ve Müjde Karakaşlı temsil edecek.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Sinop Paşa Tabyaları tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, 4 ay önce Türkiye Bilardo Federasyonu başkanlığına seçildiğini söyledi.

Ercan, 21 yıllık federasyonun dördüncü başkanı olduğunu vurgulayarak, "Doğal olarak Sinop'tan bir federasyon başkanı çıkarılmasının gururunu yaşamakla birlikte Sinop'a bir dünya şampiyonası turnuvasını getirerek kentin adını duyurmak istedik. Dolayısıyla da Bayanlar Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nı 24-26 Ekim tarihlerinde Sinop'a almak için girişimlerde bulunarak turnuvayı Sinop'a taşıdık" dedi.

Şampiyonada, ülkelerinde başarılı dünyanın en iyi 16 kadın bilardocusunun yer alacağını bildiren Ercan, şunları kaydetti:

"Bu şampiyonayla ilgili tüm hazırlıklarımıza başladık ve çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Şampiyonada Sinoplu taraftarın desteğine ihtiyacımız olacak. Yüzümüzün akıyla bu organizasyonu başarıyla gerçekleştireceğiz. Türkiye'yi temsil edecek sporcularımız da turnuvada. İnşallah başarılı sonuçlar alırlar ve Türk bayrağını göndere çektirerek gururumuz olurlar."

Avrupa'dan 8, ABD'den 4, Asya'dan 4 olmak üzere Bayanlar Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonluğu için Sinop'a gelecek sporcular arasında Türkiye'den Gülşen Degener ve Müjde Karakaşlı bulunuyor. - Sinop

Kaynak: AA / Spor

Türkiye, Sinop, Spor, Haberler