Başkan Gökhan, bin yıllık miras karakılçık buğday tohumunu toprakla buluşturdu

Güncel Haberler

ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, omzuna astığı heybeyle, Türkiye'de geçmiş dönemlerde ekimine son verilen ve neredeyse unutulan karakılçık çeşidi, bin yıllık yerli buğday tohumunu toprakla buluşturdu.

ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, omzuna astığı heybeyle, Türkiye'de geçmiş dönemlerde ekimine son verilen ve neredeyse unutulan karakılçık çeşidi, bin yıllık yerli buğday tohumunu toprakla buluşturdu.

Çanakkale Belediyesi'nin girişimleriyle, Türkiye'de geçmiş dönemlerde ekimine son verilen ve neredeyse unutulan karakılçık çeşidi bin yıllık yerli buğday tohumu yeniden toprakla buluştu. Çanakkale Belediyesi tarafından 2017 yılından bu yana yerli ve atalık tohumların temini, genetik kaynaklarımızın korunması ve geliştirilmesine yönelik Tohum Sandığı'nda çalışmalar devam ediyor. Belediyenin gelecek 5 yıllık dönemde uygulamayı planladığı, kenti ve kırsalı bir bütün gören, ekonomik ve sosyo-kültürel yönden kalkınmasını hedefleyen 'Yerel Kalkınma'  modelinde, kooperatifleşme ve kooperatiflerin desteklenmesi hedefleniyor. Bu çalışmalar kapsamında Esenler Mahallesi'nde belediyeye ait 4 ayrı parselde toplam 107 dekar arazide, Türkiye'de geçmiş dönemlerde ekimine son verilen karakılçık çeşidi bin yıllık yerli buğday tohumunun ekimi gerçekleştirildi. Karakılçık buğday tohum ekimi etkinliğine, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları M. İrfan Mutluay ve Rebiye Turan Ünüvar, Belediye Meclis Üyeleri, Esenler Mahallesi Muhtarı Nazife Aydın, tarım sektöründen temsilciler başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi, Ülgür Gökhan, Çanakkale, Güncel, Haberler