Bakan Yılmaz: Çözüm Süreciyle Hayvancılık Gelişmeye Başladı

Güncel Haberler

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Solhan İlçe Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Solhan İlçe Belediyesi'ni ziyaret ederek, Çavuşlar Köyü'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bingöl Damızlık Sığır Yetiştircileri Birliği ortaklığında kurulan süt toplama merkezinin açılışını gerçekleştirdi. AK Partili Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'ı makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Finansı iyi yönetir, insanlarınızı, çalışanlarınızı iyi yönetirseniz başarılı olursunuz" dedi. Bakan Yılmaz, daha sonra merkez Çavuşlar Köyü'nde, 'Köye Dönüş ve Rehabilitasyon' projesi kapsamında Bingöl Valiliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında kurulan süt toplama merkezinin açılışına katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm süreci ve huzur ortamının oluşmasıyla birlikte, kırsal alanda hayat koşullarının da iyileştiğini söyledi. Süt toplama merkezi projesinin, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında yapıldığını ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklendiğini ifade eden Yılmaz, "Önemli olan kırsal alanda gelir koşullarını iyileştirmek, çiftçilerimizin daha sağlıklı bir şekilde üretim yapmasını sağlamak, katma değerini yükseltmek, gelirini arttırmak. Bir taraftan da süt işleyecek sanayiciler için de Bingöl'de alt yapıyı geliştirmek. Bingöl'ün en önemli avantajlarından biri hayvancılığa müsait olması. Geçmişte olumsuz şartlardan dolayı özellikle de huzur ortamının yeterince tesis edilememesinden dolayı hayvancılığımızda gerileme meydana geldi. Ancak son dönemlerde huzur ortamı ve çözüm sürecinin etkisiyle kırsal alanın yediden canlandığını, daha çok insanın kırsal alana yerleştiğini, buralarda daha çok faaliyetler yapıldığını görüyoruz" dedi.

Süt üretme merkezlerinin artmasıyla birlikte sanayi anlamında da yeni yeni daha büyük ölçekli tesislerin Bingöl'e geleceğini savunan Bakan Yılmaz, "Yeter ki biz bunun alt yapısını oluşturalım, Bingöl'de ve Doğu Anadolu'da üretim kültürünü yaygınlaştırmamız lazım. Ne kadar çok üretim kültürünü yaygınlaştırsak, o kadar insanımızı daha fazla mutlu ederiz. Daha fazla insanımıza aş, iş ve istihdam sağlarız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Bingöl, Cevdet Yılmaz, Solhan, Politika, Güncel, Haberler