Bakan Pakdemirli: 84 projeye 113 milyon liralık hibe desteği sağlanacak

Güncel Haberler

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'IPARD-II Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Destekleri 5'inci Başvuru Çağrısı 4'üncü Grubu'nda destek almaya hak kazanan 84 projeye 113 milyon liralık hibe sağlanacağını açıkladı.

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'IPARD-II Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Destekleri 5'inci Başvuru Çağrısı 4'üncü Grubu'nda destek almaya hak kazanan 84 projeye 113 milyon liralık hibe sağlanacağını açıkladı.

Bakan Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamasında, kırsal kalkınmayı üretim ve insan odaklı bir bakış açısıyla ele aldıklarını belirterek, kırsaldan kente göçün önlenmesi, kadın ve genç girişimcilerin desteklenmesi, istihdamın artırılması ve kaliteli üretimin teşvik edilmesi amacıyla, IPARD-II kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla önemli miktarda hibeyi yatırımcılarla buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Bu çerçevede, TKDK'nın 16 Şubat 2019 tarihinde çıktığı IPARD-II 5'inci başvuru çağrı ilanı kapsamında uygun bulunan ve onaylanan projelerin 4'üncü grup sonuçlarının www.tkdk.gov.tr adresinden açıklandığını belirten Pakdemirli, şunları kaydetti:

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği, , Haberler