Arıcılar İçin Bal Ormanı

Güncel Haberler

Bolu'da Orman Bölge Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar kapsamında, 'Bal Ormanları' kuruluyor.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, bölgedeki bal üreticilerinin ürünlerinin kalitesini ve miktarını arttırmak amacıyla "Bal Ormanları" kuruyor.

Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bal Ormanları'yla ilgili olarak bölgede yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Bolu'da 5 yıllık dönem için "Bal Ormanı Eylen Planı" hazırlandığını dile getiren Şahin, "Bu çalışma, her yıl 2 adet, alan olarak da 60 hektar olmak kaydıyla Bal Ormanı kurulumunu öngörüyor. Bolu'da balın kalitesini ve üretimi arttırmak için 6 adet Bal Ormanı kuruldu ve  Mudurnu ile  Seben ilçelerimizde de bu çalışmalar yapılacak. Buralarda Bal Ormanlarının yerleri tespit edildi." şeklinde konuştu.

Şahin, belirlenen bölgelerde ballı bitkiler ile ağaçlandırma çalışması yapılmasının planlandığını ifade ederek, "Burada sadece odunsu bitki türlerini değil otsu bitki türlerini de argüman olarak kullanacağız. Burada maksat hem bal verimine yönelik hem de erozyonla mücadele olacak. Bu kapsamda da bölge ağaçlandırılmış olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Şahin, Mudurnu, Seben, Bolu, Politika, Güncel, Haberler