Ankara'da babalara 'ilgili baba' eğitimi

Güncel Haberler

Ankara'da Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Çankaya Belediyesi'nin ortak protokolü ile hayata geçirilen 'Baba Destek Eğitim Programı' kapsamında, 3-6 yaş çocuk sahibi babalara çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurma eğitimi veriliyor.

Ankara'da Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Çankaya Belediyesi'nin ortak protokolü ile hayata geçirilen 'Baba Destek Eğitim Programı' kapsamında, 3-6 yaş çocuk sahibi babalara çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurma eğitimi veriliyor. Eğitmen Ercan Başal, "Kişiler zaten babalığı bir şekilde yapıyor; ama biz etkili ve ilgili babalıkla beceri kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Çankaya Belediyesi ile AÇEV'in 2017 yılında imza altına aldığı 'Baba Destek Eğitim Programı' protokolü kapsamında eğitimler belediyenin kreşlerinde başladı. Kreşlerde eğitim alan çocukların velilerine yönelik düzenlenen eğitimlerle, aile içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, demokratik davranışların gelişmesi ve şiddet içeren davranışların değiştirilmesi amaçlanıyor. 3-6 yaşları arasında çocukları olan babalara yönelik eğitimle, çocuk ihmali ve istismarının önlenmesi, babanın çocukla birlikte zaman geçirmesi, çocuğun çok yönlü gelişimine katkı sağlanması, babaların çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurması hedefleniyor. 12 hafta sürecek eğitim sonrası katılımcı babalara sertifika verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Ankara, , Haberler