Akşener: Ayasofya siyasete kapatılsın

Politika Haberleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili, "Açıldı, hayırlı olsun; ama en başta yaptığım uyarıyı yeniden yapmak istiyorum, ibadete açılsın ama siyasete kapatılsın" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili, "Açıldı, hayırlı olsun; ama en başta yaptığım uyarıyı yeniden yapmak istiyorum, ibadete açılsın ama siyasete kapatılsın" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Ayasofya'nın yeniden ibadete açıldığını hatırlatarak, "Sağ cenahın içinde yer alan her bireyin herhalde en genci bizim yaşlarımızda olan bir neslin talebiydi; açıldı, hayırlı olsun ama en başta yaptığım uyarıyı yeniden yapmak istiyorum. İbadete açılsın ama siyasete kapatılsın. Sayın Erdoğan bir açıklama yaptı. Bekledim ki bu talebi sağduyu ile birleştirsin. Yaptığı açıklama birleştiren değil ayrıştıran konuşmaydı. Ayasofya'nın fatihi Fatih Sultan Mehmet, Cumhuriyet dönemindeki fatihi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Sayın Erdoğan; Danıştay karar verdi, iş bitti. Kimse Ayasofya üzerinden Atatürk ve silah arkadaşlarına dil uzatmasın. Onlar olmasaydı tapusunda 'Türk devleti' yazan bir Ayasofya Camii olamazdı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Meral Akşener, İYİ Parti, İstanbul, , Haberler