AK Parti'den sosyal medya kullanımı için 12 maddelik etik kural

Politika Haberleri

AK Parti, bilinçsiz sosyal medya kullanımının ortaya çıkaracağı çeşitli ahlaki ve etik sorunların önüne geçmek üzere, parti üyelerinin uyacağı 12 maddelik 'Sosyal Medya Etik Kuralları'nı hazırladı.

Ak Parti, bilinçsiz sosyal medya kullanımının ortaya çıkaracağı çeşitli ahlaki ve etik sorunların önüne geçmek üzere, parti üyelerinin uyacağı 12 maddelik ' Sosyal Medya Etik Kuralları'nı hazırladı. Kuralların yer aldığı listeyi paylaşan Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, diğer siyasi partilerden de aynı hassasiyeti beklediklerini duyurdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, parti üyeleri için hazırlanan 'Sosyal Medya Etik Kuralları'nı kamuoyuna açıkladı. Ünal'ın Twitter hesabından, "Bu kuralların her birine her bir teşkilat mensubumuz sonuna kadar riayet edecektir. Diğer siyasi partilerden de aynı hassasiyeti beklemekteyiz" notuyla duyurduğu o listede, "Sosyal medyanın getirdiği kolaylıklar, bilgiye ulaşımda sağladığı hız ve avantajlar hepimizin malumudur ancak; diğer platformlara göre bu mecranın daha kuralsız ve genel toplumsal kabullerin dışında bir hareket alanı olarak görülmesinin çeşitli ahlaki ve etik sorunları beraberinde getirmektedir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Sosyal Medya, AK Parti, Politika, Haberler