Aile hekimlerinde 'Hastalık Yönetim Platformu' ile hasta takibi

Sağlık Haberleri

SAĞLIK Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce, aile hekimlerinin hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp ve damar hastalıklarına yönelik risk değerlendirmesi ile hastaların takibinin Hastalık Yönetim Platformu ile yapılacağı açıklandı.

SAĞLIK Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce, aile hekimlerinin hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp ve damar hastalıklarına yönelik risk değerlendirmesi ile hastaların takibinin Hastalık Yönetim Platformu ile yapılacağı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada kronik hastalığı olan bireylerin tarama ve izlemlerinin ayrıntılı raporlanabilmesi amacıyla Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüyle ortak bir çalışma yapıldığı belirtildi. Açıklamada, " Hipertansiyon, şeker hastalığı ve kardiyovasküler risk değerlendirmesi için Hastalık Yönetim Platformu yazılımı geliştirilmiş, yazılımın kılavuzlara uygunluğuna dair testler tamamlanmıştır. Aile hekimleri kendilerine kayıtlı olan hipertansif, diyabetik ve kardiyovasküler risk değerlendirmesi yapılması gereken hastalar ile sağlıklı bireylere dair listelerden işlem seçerek sürece başlamaktadır. Daha önce tanı almış ve reçetesi olan kişiler hasta listesinde, tanı almayanlar ve tanı alsa dahi reçetesi olmayanlar ise tarama listelerinde yer almaktadır.  Aile hekimleri ve uzman hekimlerin hastanın sağlık sistemine aktarılan tüm bilgilerini bütüncül olarak tek bir ekranda görmesi ve hastanın önerilere uyup uymadığının da tespit etmesi de mümkün olacaktır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Sağlık Bakanlığı, Hipertansiyon, , Haberler