Adliyede tedbirli normalleşme dönemi

Güncel Haberler

ANKARA'da, kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli dışındaki çalışanların işe başlaması sonrası adliyelerde koronavirüs salgınına karşı önlemler artırıldı.

ANKARA'da, kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli dışındaki çalışanların işe başlaması sonrası adliyelerde koronavirüs salgınına karşı önlemler artırıldı. Duruşmalar haricindeki yargı faaliyetlerinin başladığı Ankara Batı Adliyesi'nde, tüm bina dezenfekte edilip, koridor ve duruşma salonlarına sosyal mesafe kuralı için uyarı yazıları asıldı.

Adliyelerde normalleşme dönemi, duruşmalar dışında dün itibariyle hayata geçerken, adliye binalarında sıkı tedbirler alındı. Buna göre, personel, avukatlar ve vatandaşlar maskesiz olarak adliyeye alınmayacak. Adliyeye girişte ateş ölçümü yapılacak ve ateşi 38 derecenin üstünde olanlar sağlık kurumuna yönlendirilecek. Adliyeye girecek kişi ve duruşma salonlarına alınacak kişilerin sayıları, sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak belirlenecek. Duruşmaların haftanın her gününe ve gün içine yayılmasını sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Cumhuriyet savcılıklarına müracaatta sanık, tanık, müşteki gibi kişilerin sıra beklememesi için yeterli zaman aralığı bulundurulması sağlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs, Ankara, , Haberler