Haberler

Zigana Köyü Şenlendi, Doğa Okulu Açıldı

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Zigana Köyü'nde, Şenlikten Festivale 4'üncü Lames Şenliği ve Devlet Sanatçısı Ömer Yılmaz'ı Anma Günü düzenlendi.

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Zigana Köyü'nde, Şenlikten Festivale 4'üncü Lames Şenliği ve Devlet Sanatçısı Ömer Yılmaz'ı Anma Günü düzenlendi. Zigana Köyü'nde uzman öğretim üyeleri tarafından çeşitli gruplara ders verilecek Doğa Okulu da törenle açıldı.

Zigana Köyü Muhtarlığı, Zigana Köyü Çevre Koruma Derneği ve Zigana Coğrafyası Derneği tarafından düzenlenen şenliğe Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, eşi Sabiha Salihoğlu, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, Gümüşhane Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Canlı, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Zigana Köyü Çevre Koruma Derneği Başkanı Tufan Aydoğan, Zigana Coğrafyası Derneği Başkanı Savaş Aydın, Devlet Sanatçısı Tuncer Tercan, 5 yıl önce yaşamını yitiren Devlet Sanatçısı Ömer Yılmaz'ın eşi Aynur Yılmaz ve davetliler katıldı.

Adını yufka içerisine pancar, peynir veya patates konularak saç üzerinde pişirilen yöresel bir yemekten alan Lames Şenliği'nin açılış konuşmasını yapan Vali Salihoğlu, Doğa Okulu'nun açılışının da anlamlı olduğunu belirterek, "İlimiz genelinde bu aylarda çok sayıda şenlik ve etkinlikler yapılıyor. Bu tür etkinlik ve şenliklerin faydalarından çok zaman zaman zararlarını da gördüğümüz oluyor. Doğayı bozuyorlar, kirletiyorlar. Ancak, bugün burada düzenlenen şenlikte açılan doğa okulu, doğaya ne kadar önem verildiğinin de kanıtıdır" dedi.

Devlet Sanatçısı tenor Ömer Yılmaz'ın eşi Aynur Yılmaz ise, "Eşimim okuduğu okulda böyle Doğa Okulu'nun açılması çok güzel bir şey. Eşimin bu köyde yetiştiğinin fark edilmesi beni çok mutlu etti. Onun köyünde böyle bir günde anılması, onun resimleri ile bir odanın açılmasından son derece memnunum" diye konuştu.

DOĞAYI SEVEN NESİLLERİN YETİŞECEK

Zigana Coğrafyası Derneği Başkanı Savaş Aydın da Doğa Okulu'nun açılış amacının gelecek nesillerin doğayı bilen ve doğayı seven insanlar olarak yetişmesine destek vermek olduğunu söyledi. Savaş Aydın, "Projede gelecek nesilleri şekillendirecek öğretmenler, öğretmen yetiştiren kurumlardaki bilim insanları ve diğer ilgili gruplara uzman öğretim görevlileri tarafından eğitim verecek" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Zigana Doğa Okulu, Vali Salihoğlu ve törene katılanlar tarafından açıldı. Salihoğlu ve yanındakiler, ressam Azmi Aytekin'e ait eserlerin yer aldığı sergiyi ve Devlet Sanatçısı Ömer Yılmaz anısına açılan ve içerisinde sanatçıya ait fotoğrafların bulunduğu bölümleri gezdi.

Devlet Sanatçısı Tuncer Tercan ise 7 Nisan 2006'da yaşamını yitiren Devlet Sanatçısı tenor Ömer Yılmaz anısına bağlaması ve türküleriyle konser verdi. Konser sırasında Yılmaz'ın eşi Aynur Yılmaz duygulu anlar yaşadı, gözyaşlarına engel olamadı.

Şenlikte daha sonra davetlilere, köylü kadınlar tarafından yapılan lames ikram edildi, kemençe eşliğinde horon tepildi. - Gümüşhane / Torul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title