Haberler

"Zenne" T.C. Başkentinde!

Aldığı 5 ödülle 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne damgasını vuran "ZENNE"; Türkiye'nin ilk "kuir" festivali Pembe Hayat KuirFest'in "Açılış Filmi" olarak 17 Kasım 2011, Perşembe akşamı Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda festival izleyicileriyle buluşacak!

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, SİYAD Ulusal En İyi Film, En İyi İlk Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Tilbe Saran), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Erkan Avcı) ve En İyi Görüntü Yönetmeni (Norayr Kasper) ödüllerini alan "ZENNE"; 17-24 Kasım 2011 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen Pembe Hayat KuirFest'in "açılış filmi" olarak gösterilecek. Devlet erkânıyla büyükelçilik temsilcilerinin katılımının da beklendiği festivalde, "ZENNE" filmi bu defa da T.C. başkentinde konuşulacak.

M.Caner Alper ve Mehmet Binay'ın ilk filmi olan "ZENNE"; Antalya'daki ilk gösteriminin ardından konusunun cesareti ve başarısıyla büyük yankı uyandırdı. Yönetmenlerin yakın arkadaşı olan ve 2008 yılında cinsel kimliğini açıkladığı için öldürülen Ahmet Yıldız'a adanan "ZENNE"; büyük beğeni toplarken, dikkat çektiği sorunlarla da çok konuşuluyor.

17 Kasım 2011, Cuma günü Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda yapılacak gösterimin ardından gerçekleşecek söyleşide; yönetmenler M.Caner Alper ile Mehmet Binay ve oyuncular Kerem Can, Erkan Avcı, Ünal Silver ve Tilbe Saran, seyircilerin sorularını yanıtlayacaklar. "ZENNE"; ayrıca, 18 Kasım 2011, Cuma günü 18:30 seansında Büyülü Fener Sineması'nda yeniden izlenebilecek.

"ZENNE"; Doğulu muhafazakar bir ailenin çocuğu olan Ahmet, renklerini gizlemekten sakınmayan ve İstanbul'un dans kulüplerinde zennelik yapan Can ile Türkiye'nin değer yargılarını çok iyi tanımayan Alman fotoğrafçı Daniel'in evrensel dostluk hikayesini anlatıyor. Film, bu sıra dışı üçlünün öyküsünü, 'aile kafesleri', 'töre kuralları' ve 2008 yılına kadar eşcinsel erkeklere evrensel insan haklarına aykırı şekilde uygulanan askerlikten muafiyet prosedürleri üzerinden ele alıyor.

Başrollerini Kerem Can (Can), Erkan Avcı (Ahmet) ve Giovanni Arvaneh'nin (Daniel) paylaştığı filmde; Tilbe Saran, Ünal Silver, Esme Madra, Jale Arıkan gibi başarılı oyuncuların yanısıra, Amberin Zaman, Banu Güven ve Piyale Madra gibi isimler de konuk oyuncu olarak yer alıyor.

Pembe Hayat KuirFest

Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma Derneği'nin düzenlediği Türkiye'nin ilk kuir festivali Pembe Hayat KuirFest'te; 15 ülkeden 50'ye yakın LGBT temalı film ilk kez Ankaralı sinemaseverlerin karşısına çıkacak. LGBT hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade alanları yaratmayı amaçlayan Pembe Hayat KuirFest; sinemadan edebiyata, müzikten videoya pek çok farklı türü buluşturarak LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekerken Türkiye'de kuir teorinin ve sanatın konuşulmasına, tartışılmasına olanak yaratacak.

Festival tanıtım filmi için: http://vimeo.com/31560044

"ZENNE"nin fragmanı: http://vimeo.com/zennethemovie/fragman

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title