Haberler

Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: "Türk Yüzmesi 2011 Yılında Sınıf Atladı" Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, Dha'ya Yaptığı Açıklamada Türk Yüzmesinin 2011 Yılında Sınıf Atladığını Söyledi.

Bozdoğan, olimpiyatlara rekor sayıda yüzücüyle katılmak istediklerini vurgulayarak, "Türk yüzmesi 2011 yılında sınıf atladı.

Bozdoğan, olimpiyatlara rekor sayıda yüzücüyle katılmak istediklerini vurgulayarak, "Türk yüzmesi 2011 yılında sınıf atladı. Biz bundan önceki dönemlerde yurt dışındaki yarışmalarda pek başarılı olamıyorduk. Bu gerçekten bana çok dokunuyordu. Biz göreve geldiğimizde bilimsel bir ekiple yola çıktık. Boy uzatan mayolardan sonra da Avrupa rekorlarının kırılamadığı yerde biz sadece 2011'de 139 Türkiye rekoru kırdık. Ancak 5 seneye baktığımız zaman 500'e yakın Türkiye rekoru gelişti. Şu anda Spor Bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz, eski genel müdürümüz Yunus Akgül'ün de büyük desteğiyle Türk yüzmesi laboratuvar ortamına kavuşuyor, şu an bitmek üzere. Türk yüzmesi için Erzurum'da Yükselti Kamp Merkezi yapılıyor. Şu anda bizim kamp merkezimiz olmadığı için yurt dışında kamp yapıyoruz. Şimdi performans geliştirici, labaratuvar ortamlı 2 tane büyük tesisimiz olacak. Biz eskiden sabah Avrupa Şampiyonası'nda yarıştığımız zaman öğleden sonra gezmeye giderdik. Şimdi 5 gün boyunca A finaller, yarı finaller yüzüyor, Türkiye rekorları kırıyoruz. Kısacası Türk yüzmesi sınıf atladı. 2012'ye kadar A barajıyla olimpiyatlara katılan sporcumuz olmadı. Şu an 8 tane sporcumuz davet barajını kazandı. Umarım bu 15'i bulur. En azından Türke tarihinde ilk defa 6 sporcumuz A barajını geçerek olimpiyatlara katılacaktır" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yeni yıl için açıkladığı bütçenin başarıları artıracağına inandığını kaydeden Ahmet Mazhar Bozdoğan, şu şekilde konuştu; "Kendi branşımız adına düşünürsek çok sevindirici bir olay. Malesef bizim branşımızda bazen bütçeler yetersiz kalıyor. Ekipmanlar, havuz giderleri, sporculara yapılan destekler biraz yetersizdi ama bundan sonra daha iyi olacağı inancındayım. Çünkü ben gelir gelmez dünya federasyonlarının yapısal incelemelerinde bulundum. Buralardaki bütçeler bizim çok üstümüzde ama bizim de onları yakalayacağımıza inanıyorum. Çünkü bunu en son Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda gösterdik. Hemen hemen bütün çocuklarımız şampiyonada final yüzdüler, yarı final yüzdüler. Hele ki 18 yıl aradan sonra Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 2 yıl içinde 4 tane madalya aldık. Bu Türk yüzmesinin nereye geldiğini gösterdi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title