Haberler

Yurtta Kış

Sivas'ta kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 453 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Sivas'ta kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 453 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas'ta 53'ü merkeze bağlı olmak üzere toplam 453 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Doğanşar ilçesine bağlı 6 köyün haberleşme sisteminin arızalı olduğunu belirten yetkililer, enerji nakil hatlarındaki arıza dolayısıyla 1'i Gemerek ilçesine, 2'si İmranlı ilçesine, 2'si de Ulaş ilçesine bağlı olmak üzere 5 yerleşim birimine elektrik verilemediğini kaydetti.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle dün akşam saatlerinde tedbir amacıyla ulaşıma kapatılan Sivas-Malatya karayolunun Yağdonduran mevkisi ile Kangal-Gürün yolunda ulaşımın normale döndüğü bildirildi.

Kenti çevre illere bağlayan ana güzergahların ulaşıma açık olduğunu bildiren yetkililer, ilçeler arası bağlantıyı sağlayan bazı yolların ise ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bu arada, İzmir'den Sivas'a yolcu taşıyan 58 DU 055 plakalı, Ahmet Gemici yönetimindeki otobüs, sabah saatlerinde Yozgat- Sivas karayolunun Yıldızeli Sandal köyü yakınlarında buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrildi.

Sürücü, muavin ve yolcuların kazadan yara almadan kurtulduğunu belirten yetkililer, yolcuların başka bir otobüsle Sivas kent merkezine getirildiklerini bildirdi. Yetkililer, yolculardan bazılarının tedbir amacıyla hastaneye başvurduğunu da kaydetti.

-Doğum sancısı tutan kadın, ekiplerce hastaneye kaldırıldı-

Sivas merkeze bağlı Hıdırnalı köyünde 5 yaşlarındaki bir çocuğun yüksek ateş nedeniyle rahatsızlandığı ihbarını alan 112 Acil Servis personeli UMKE ekipleriyle yola çıktı.

Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu bölgeye güç koşullarda kar paletli ambulansla ulaşan ekipler, çocuğu 112 ambulansıyla hastaneye gönderdi. Bu sırada merkeze bağlı Kurtlapa köyünde yaşayan Filiz Donak'ın, doğum sancılarının tutması üzerine rahatsızlandığı ihbarını alan ekipler, Yıldız beldesindeki 112 istasyonundaki ekiplerle Donak'a ulaşmak için yoğun çaba sarf etti.

Ekiplerin gayretli çalışmaları sonucu Sivas Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisinde getirilen Donak'ın sağlık durumunun iyi olduğu, doğumhaneye alındığı bildirildi.

Ekiplerin ayrıca Alahacı köyünde baş ağrısı rahatsızlığı bulunan bir genci de hastaneye ulaştırdığı kaydedildi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Doğanşar Gemerek Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title