Haberler

Yunuslara Özgürlük İçin Daldılar

HAYTAP tarafından, Sualtı Gazetesi'nin destekleriyle, Türkiye genelindeki 66 dalış merkeziyle birlikte, Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Sarıgerme Plajı'nda da yunusların özgürlüğü için eş zamanlı dalış yapıldı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından, Sualtı Gazetesi'nin destekleriyle, Türkiye genelindeki 66 dalış merkeziyle birlikte, Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Sarıgerme Plajı'nda da yunusların özgürlüğü için eş zamanlı dalış yapıldı.

Greenpeace üyeleri, Ortaca Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı MHP'li Sedat Yılmaz Ortaca, Sualtı Gazetesi Editörü Ege Sakin, HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, HAYTAP temsilcileri, Köyceğiz ve Dalaman'dan gelen çevrecilerin de katıldığı eylem sırasında, Profesyonel Sualtı Derneği Sanayi Dalgıçları, yunusların özgürlüğü için yaklaşık 5 metre derinliğe daldı. Yunuslara özgürlük verilmesi istenen çeşitli pankartlar açtı.

Sualtı Gazetesi Editörü Ege Sakin, Muğla'yı, yunusların ticari amaçlı sömürüsü konusunda ilk akla gelen şehirlerden biri olması nedeniyle tercih ettiklerini belirtti. Sakin, "Muğla'da iki yunus parkı ve toplam dokuz tutsak yunus var. Burada hiçbir bilimsel temele dayanmayan sözde tedavilerle engelli insanların umutları sömürülüyor, binlerce euroluk tedaviler ile dolandırılıyor. Sağlık Bakanlığı yunus terapisinin yapılmaması gerektiği ile ilgili bir rapor yayımladı. Fakat parklar hala kapatılmış değil. Bu tesiste daha önce yavrusunu kaybetmiş, şu an hamile olan bir yunus da var. Muhtemelen aynı acıyı bir daha yaşayacak ya da dünyaya okyanusu hiçbir zaman göremeyecek bir yavru getirecek" dedi.

HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat da Türkiye'nin 66 dalış merkezinde eş zamanlı olarak anlamlı bir dalış yapıldığını, eylemlerini yunusların özgürlüklerine kavuşana dek sürdüreceklerini bildirdi.

Eylem sonrasında destek verenlere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title