Haberler

Yunanistan Türk Gemisini Alıkoydu

Güncelleme:

Çeşme ile Sakız Adası arasında sefer düzenleyen bir Türk gemisi, Yunan yetkililerce alıkonuldu.

İzmir'in Çeşme ilçesi ile Yunanistan'ın Sakız Adası arasında sefer düzenleyen Ege Birlik firmasına ait 'Çeşme Ekspres' adlı gemi, Sakız Adası'nda Yunan yetkililerce alıkonuldu.

Çeşme Liman Başkanı Atilla Beyli, "Bize gemimizin tutuklandığı bilgisi geldi fakat henüz gerekçesi bildirilmedi. Önümüzdeki saatlerde konu netleşir. Uluslararası gemi tutuklama olayı basit bir şey değildir" diye konuştu.

"TUTUKLAMA GEREKÇESİ HENÜZ BELLİ DEĞİL"

Beyli konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Uluslararası sefer yapan bir gemi tutuklandığı zaman ilgili ülke tarafından Ankara'daki Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü'ne bilgi verilir, gerekçeler bildirilir. Bize Ankara'dan gemimizin tutuklandığı bilgisi geldi fakat henüz gerekçesi bildirilmedi. Bir başka yol ise gemi sahibinin, gemiyi tutuklayan makamdan alacağı tutuklamaya dair belgeyi doğrudan bize ulaştırmasıdır. İzmir Liman Başkanlığı, Ege Birlik'ten bilgi istemiş. Henüz tutuklama gerekçesinin kendilerine ulaşmadığını bildirmişler

Ege Birlik firmasının sahibi Metin Akdurak'sa söz konusu geminin 20 yaşında olduğunu ve sadece Yunanistan - Türkiye arasında sefer yaptığını belirtti.

Akdurak, "19 yıl boyunca Kuşadası - Sisam arasında çalıştıktan sonra gemiyi satın aldık ve Sakız hattında ikinci bir gemiye ihtiyaç duyduğumuzdan geçen yıl Çeşme'ye getirdik. Bu gemiler her yıl denize elverişlilik belgesi için hem Türk tarafında hem de Yunanistan tarafında sörvey tabir ettiğimiz kontrollere girer. Çeşme Ekspres'i, kontrol zamanı geldiğinde, geçen yıl, boş olarak Sakız adasına sörvey için gönderdik. O zaman da tutukladılar. Gemi tekrar Çeşme'ye geldi ve sıkı bir kontrolden geçtikten sonra geçen 16 Mart Cuma günü Türk sörveyinden geçerek onay aldı. Dün ise sörvey sonrası ilk sefer için Sakız Adası'na gitti. Hiçbir eksiği olmamasına rağmen gemi tutuklandı" diye konuştu.

"TÜRK TURİST GİTMEMESİ İÇİN PROTESTO EYLEMİ BAŞLATACAĞIZ"

Yapılanlara bir anlam veremediğini, Sakız Adası'na daha fazla Türk turist gitsin diye geçen yıl 30 bin Türkçe rehber bile bastırdıklarını dile getiren Metin Akdurak, şöyle konuştu:

"Yunan yetkililerinin bu manasız tavırları akla tek bir soru getiriyor: Acaba hatta çalışan tek Yunan gemisi kayırılmak mı isteniyor? Böyle bir şeyin olabileceğine ihtimal vermek istemiyoruz. Ama Türk sörveyinden onay almış geminin, 5 gün sonra Yunanlılar tarafından tutuklanmasının da başka bir izahı yok. Yapılan yanlışlıktan dönmedikleri takdirde Sakız Adası'na Türkler'in gitmemesi için protesto eylemi başlatacağız. Umarım zaten ekonomisi batmış durumdaki Yunanistan'ın adalarına Türkler'in gitmemesinin getireceği maliyeti hesap ederler ve gereksiz zorluklarla hattaki rekabetin önüne geçmeye çalışmazlar"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Çeşme İzmir Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title