Haberler

Yrd. Doç. Özkan: "Uğur Kuru Fasulye ve Nohu İstedi"

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr.Özlenen Özkan, Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ın kuru fasulye ve nohut yemek istediğini, ancak katı gıdalar için henüz erken olduğunu...

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ın kuru fasulye ve nohut yemek istediğini, ancak katı gıdalar için henüz erken olduğunu söyledi.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüz nakli ve çift kol nakli ameliyatlarından sonra 11'inci günün tamamlandığını ve her iki hastanın sağlık durumlarının iyiye gittiğini ifade etti.

Yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın sıvı gıdalarla beslendiğini ve bir an önce katı gıdaya geçmek istediğini belirten Özkan, "Şu anda tek isteği katı gıda. Kuru fasulye ve nohut istediğini söyledi, ancak bunun için henüz erken" diye konuştu.

Uğur Acar'ın yavaş hareketlerle yürümeye başladığını ifade eden Özkan, gün içinde Kemal Sunal ve Cüneyt Arkın filmleri izlediğini söyledi.

Özkan'ın moralinin çok yerinde olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Özkan, "Biran önce aynayla karşılaşmak istiyor ama ayna için de erken. Ancak bir iki gün daha sabrederse daha iyi bir yüzle aynanın karşısına çıkabilecek" diye konuştu.

Yüzündeki şişliklerin de önceki günlere göre daha iyi olduğunu belirten Özkan, travma hastalarında 10-15 gün ödemin devam ettiğini ve bu durumun normal olduğunu söyledi. Uğur Acar'ın sadece çene altlarında ödem kaldığını, üst taraflarının oturduğunu ifade eden Özlenen Özkan, gencin yüzünü aldığı Ahmet Kaya'yı andırdığını ifade etti.

-İlk tıraşını hastane berberi yapacak-

Uğur Acar'ın ilk tıraşını yapmak isteyen berberlerin olduğu yönünde duyumlar aldıklarını belirten Özkan, "Bize hiçbir berberden böyle bir istek gelmedi. Ancak hastanemizin berberi var, ilk tıraşını ona yaptırırız. İlk tıraşının profesyonel yapılmasında fayda var" dedi.

Bir gazetede Uğur Acar'ın sanatçı İsmail YK hayranı olduğunu okuduğunu söyleyen Özkan, "İzin verildiği takdirde de İsmail YK, Uğur Acar'ı ziyaret edebilecekmiş. Herşey yolunda giderse izin verilebilir. Uğur'a da moral olur" diye konuştu.

-Kavdır uyutuluyor-

Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumunun da iyi olduğunu vurgulayan Özkan, yoğun bakımda konuşabildiklerini, kendisine sorulan herşeye yanıt verdiğini söyledi.

Kavdır'ın ilaçlarının bir kısmının azaltıldığını belirten Özkan, omuz kasları ile kollarını hareket ettirebildiğini, ancak bu durumu doğru bulmadıkları için hastayı uyutmayı tercih ettiklerini kaydetti.

Özkan, Kavdır'ın yoğun bakımdaki tedavisine devam edildiğini bildirdi. - ANTALYA

Kaynak: AA / Sağlık

Akdeniz Üniversitesi Özkan Uğur Uğur Acar Türkiye Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title