Haberler

Yozgatta Cinayetlere Tepki

KAYSERİ'DE 3 ÇOCUĞUN CİNAYET ŞÜPHELİSİ GÜLIŞIK, GÜVENLİK NEDENİYLE ANKARA'YA NAKLEDİLDİ /HABERİNE EK

KAYSERİ'DE 3 ÇOCUĞUN CİNAYET ŞÜPHELİSİ GÜLIŞIK, GÜVENLİK NEDENİYLE ANKARA'YA NAKLEDİLDİ /HABERİNE EK

CENAZELER TESLİM ALINDI

3 çocuğa ait olduğu belirtilen kemikler ve elbise parçaları üzerinde yapılan otopsi tamamlandı. Ankara Adli Tıp Kurumu'nda kemik ve elbise parçaları üzerinde yapılan incelemeler sonunda Ahmet Tuna Tekin, Dilbura Tekin ve Türkan Ay'ın cenazeleri ailelerine teslim edildi. 3 çocuğun tabutları Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak polis eskortuyla Kayseri'ye gönderildi.

YOZGAT'TA CİNAYETLERE TEPKİ

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kayseri'nin Talas İlçesi'nde 1.5 yıl önce 3 çocuğun katledilmesine vahşet demenin bile hafif kaldığını belirtirken, büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Vali Şentürk, cinayet şüphelisi Uğur Veli Gülışık'ın Yozgat'ın Çayıralan İlçesine bağlı Külekçi köyü nüfusuna kayıtlı olmakla birlikte uzun süre dışarıda yaşamış, Almanya'ya gitmiş, evlenmiş ve 1 yıllık evlilikten sonra boşanmış; düzensiz hayatı olan bir kişi olduğunu söyledi. Şüphelinin halen Yozgat'ta yaşamadığını belirten Şentürk, "Bütün bunlara rağmen Yozgat nüfusuna kayıtlı olması, Yozgat halkını derinden üzmüştür" dedi.

CİNAYET ŞÜPHELİSİNİN AİLESİNE KORUMA

Şüphelinin devletin elinde olduğunu, bağımsız mahkemelerin onun için gereken her türlü cezayı tertip edeceğini ifade eden Vali Şentürk, "Bu bakımdan ben sükunet ve itidal tavsiye ediyorum" dedi. Cinayet şüphelisinin anne ve babasının koruma ile ilgili bir talebi olmadığını, ancak buna rağmen devlet olarak her türlü tehdide karşı bazı tedbirler aldıklarını da belirten Vali Şentürk, "Olası bir saldıraya karşı jandarma ekiplerimiz katil zanlısının ailesinin yaşadığı Külekçi köyünde önlem aldı. Ayrıca sivil jandarma ekiplerimizde her türlü saldırıyı önlemeye yönelik görev yapıyor" diye konuştu.

ANNE- BABA ŞOKTA

Bu arada katil zanlısı Uğur Veli Gülışık'ın babası Ahmet Gülışık ve annesi Fatma Gülışık'ın olayın duyulmasından sonra evlerine kapandığı öğrenildi. Anne Fatma Gülışık'ın oğlunun katil olduğunu duyduktan sonra baygınlık geçirdiğini, baba Ahmet Gülışık'ın ise oğluna lanetler okuyarak bedua ettiği kaydedildi.

Külekçi köyünün muhtarı Arif Kaygısız olayın şokunu yaşadıklarını belirterek, "Köylüler daha da olayın şokunda kimse böyle bir olaya inanamıyor. Babası ve annesi de olayın şokunu yaşıyor. Kendilerini evlerine kapattılar. Olaydan sonra telefonlarını ve evlerinin kapılarını kapattılar. Kimseyle görüşmüyorlar. Köyümüzün böyle bir vahşetle anılmasını istemezdik, ama bizimde yapacağımız birşey yok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title