Haberler

Yozgat Bozok Üniversitesi'nden Bakan Yıldırım'a Fahri Doktora

Bozok Üniversitesi'nin Yeni Akademik Yılı Açılışına Katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, Üniversite Senatosu Tarafından Alınan Kararla Fahri Doktora Unvanı Verildi. Bakan Yıldırım, Türkiye'nin Bilişim Altyapısı Konusunda Afrika Seviyesinden Avrupa Düzeyine Çıktığını Söyledi.

BOZOK Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılışına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, üniversite senatosu tarafından alınan kararla fahri doktora unvanı verildi. Bakan Yıldırım, Türkiye'nin bilişim altyapısı konusunda Afrika seviyesinden Avrupa düzeyine çıktığını söyledi.

Bozok Üniversitesinin Akademik Yılı Açılış programına katılmak ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yozgat ziyaretine Vali Necati Şentürk'ü makamında ziyaret ederek başladı. Bakan Yıldırım, daha sonra hızlı tren hattı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Yıldırım, Ankara- Yozgat- Sivas Hızlı Tren hattının inşaat çalışmalarının aralıksız ve sorunsuz devam ettiğini söyledi. Hızlı tren şantiyesinde incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım daha sonra Bozok Üniversitesi'nin 2010-2011 Akademik Yılı açılış programına katıldı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'nin üniversite hakkında bilgi vermesiyle başlayan program, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın konuşmasıyla devam etti. Bakan Yıldırım, Türkiye'nin bilişim altyapısı konusunda Avrupa'nın 5'inci, dünyanın 10'uncu ülkesi olarak tescil edildiğini söyledi. Bakan Yıldırım, 7 yıl içerisinde bu noktaya gelindiğini belirterek, "Cumhuriyetin ilk yıllarında kara tahtada alfabeyle halkımıza, yaşı ne olursa olsun okur yazar olması için seferberlik başlattık. Bunu başardık. Yüzde 90'ın üzerinde insanımız okur yazar hale geldi. Her şeyi bitirdik dediğimiz anda önümüze başka bir şey çıktı. Bilgisayar okur yazarlığı. Şimdi yeni hedef bilgi toplumu. Bilgi toplumu olmak, bilgisayar okur yazarı olmak gittikçe toplumların gelişmişlik sırasında önem kazanmaya başladı" dedi.

Türkiye'nin bilişim altyapısı konusunda Afrika seviyesinden Avrupa düzeyine çıktığını ifade eden Bakan Yıldırım, "Biz bilgi toplumuna 2023'ten önce 2013'te ulaşacağız. 10 gün önce yapılan açıklamada Türkiye bilişim altyapısında Avrupa'nın 5'inci Dünyanın 10'uncu ülkesi olarak tescil edildi. 7 yıl içerisinde bu noktaya geldik. Avrupa'nın ileri seviye ülkeleri arasına geldik, ama biz bunu yeterli görmüyoruz. 2023 hedefimiz var, 2013 hedefimiz var. 2023'te 70 milyon insanımız bilgisayar okur yazarlığı internet kullanır hale gelmesini hedefliyoruz. O zaman nüfusumuz 85-90 milyon olacak daha çok hedeflerimiz var bunlara emin adımlarla ilerliyoruz. Başarılı olacağından de eminiz. Bir ülkenin kalkınması için refahı yakalaması için büyük Atatürk'ün gösterdiği muassır medeniyet seviyesine ulaşmak için mutlaka altyapımızı hazır hale getirmemiz lazım. Tıkanan yollarımızı adeta atardamarlarımız gibi açmamız lazım. Hava yoluyla, deniz yoluyla, kara yoluyla iletişim yoluyla bunların hepsinin de ötesinde insanı her şeyin üstünde görerek, insanı yücelt devlet yücelsin anlayışıyla insanımızın gönüllerine inen yolları da yapmak suretiyle ülkemizi hedeflerine ulaştıracağımıza eminim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım'ın bakanlığı döneminde yaptığı çalışmaları konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimini dikkatle izleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım duygulu anlar yaşadı. Daha sonra Bozok Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilen Bakan Yıldırım'a, Rektör İnci Varinli tarafından cübbesi giydirilerek, fahri doktora belgesi takdim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title