Haberler

YÖK'te Bir Dönem Kapanıyor

YÖK Başkanı Teziç'in Görev Süresinin Bitmesinden Sonra, YÖK Üyeleri Prof. Dr. Ergin Nami Nomer ile Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin de Görev Süreleri Yarın Sona Eriyor.

YÖK üyeleri Prof. Dr. Ergin Nami Nomer ile Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin görev süreleri yarın sona eriyor.

Nomer ile Tekeli, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 16 Ocak 2004 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kontenjanından YÖK üyeliklerine atanmıştı. Nomer ile Tekeli, Cumhurbaşkanlığı kontenjanından seçildikleri için yerlerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, doğrudan atama yapacak.

Nomer ile Tekeli'nin görev sürelerinin sona ermesiyle YÖK'teki boş üyeliklerin sayısı 5'e yükselecek.

YÖK'te şu anda YÖK Başkanvekilliği ve üyeliğinden istifa eden Prof. Dr. Aybar Ertepınar, görev süresi sona eren ve Üniversitelerarası Kurul kontenjanından 14 Aralık 2007 tarihinde yeniden YÖK üyeliğine aday gösterilen Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu ve Galatasaray Üniversitesi Rektör adayı olmak için istifa eden Prof. Dr. Ethem Tolga'nın yeri boş bulunuyor. Ethem Tolga'nın yerine Üniversitelerarası Kuruldan üye adayı seçilerek Cumhurbaşkanı'na sunulması gerekiyor.

Rektörler Komitesi, Üniversitelerarası Kurul ve YÖK Genel Kurulu toplantılarının, 24 Ocak 2008 Perşembe günü yapılması planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title