Haberler

Yılmaz: Kendi Kamerası Önünde Rüşvet Alan Bir Ahmak Olabilir Mi?

Atilla Kart'ın yolsuzluk yapıldığını iddia etmesi ve elinde belge bulunduğunu ileri sürmesi üzerine suçlanan AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, basın toplantısı düzenledi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın yolsuzluk yapıldığını iddia etmesi ve elinde belge ile kamera kaydının bulunduğunu ileri sürmesi üzerine suçlanan AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, basın toplantısı düzenledi. Kamera görüntülerinde yer alan para alışverişini doğrulayarak paranın hayır için kullanıldığını iddia eden Yılmaz, "Kendi kamerası önünde rüşvet alan bir ahmak olabilir mi?" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ordu'nun Aybastı İlçesi'nde parti çalışması yaptıkları sırada yolsuzluk iddiasına ilişkin kaset ve belgelerin ellerine geçtiğini ileri sürmesi üzerine AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ve İnta İnşaat Proje Müdürü Hakan Alpay ile basın toplantısı düzenledi.

İddialara yanıt veren Yılmaz, kamera görüntülerini Cumhuriyet Savcılığı'na vererek suç duyurusunda bulunan ve basın açıklamaları yapan CHP Milletvekili Atilla Kart'a dava açacağını söyleyerek, "Pazartesi günü Atilla Kart'a dava açacağım. Bana iftira atan medya kuruluşlarına da bakıp ona göre değerlendireceğim. Şuanda basınla ilgili herhangi bir dava açma düşüncem yok" dedi.

30 BİN TL' Yİ TUTANAKLA MUHTARA TESLİM ETTİK

Belediye Başkanı İzzet Gündoğar'ın makam odasındaki kamera görüntülerinin gizli olmadığını belirten Ayhan Yılmaz, "Belediye başkanımızın makam odasında şeffaflığımızı gösterme adına takılmış kameralardır. İddia edildiği gibi hiçbir şirket tarafından da sökülmemiştir. Kendi kamerası önünde rüşvet veren, alan bir ahmak olabilir mi ? Aybastılı'ya büyük hakaret edilmiştir. Ama aslan vurulduğu yerden kalkar sözü var. Biz buradayız, belgeleriyle bu olayı açıklıyoruz. Şimdi onlar ne yapacaklar. Parayı bize TOKİ'ye iş yapan şirket sahibi değil proje müdürü verdi. Kendisi de burada. Bizde aldığımız bu parayı tutanak karşılığında köy muhtarına teslim ettik" diyerek, "Aybastı-Fatsa yolu güzergahında, Çatalpınar ilçesi Sayacatürk köyü hudutları içinde kalan ve karayolu tarafından yapılan yol çalışması esnasında yola giden ancak tapulama dışı kalan araziler için vatandaşlara devlet tarafından kamulaştırma bedeli ödenmemiştir. Yıllardır ekip, dikilen fındık bahçelerinin yeri yola gideceğinden mağdur olunmaması için Sayacatürk Köyü Muhtarı Kadir Avalı'ya yer sahiplerine dağıtmak üzere para verilmiştir. Kendisine 30 bin lirayı tutanakla teslim ettim. 30 bin lirayı tutanakla kendisi yer sahiplerine dağıttı" dedi.

PARA 27 KİŞİYE DAĞITILDI

Bu 27 kişinin isimlerin tek tek kendisinde mevcut olduğunu söyleyen Ayhan Yılmaz, tutanakta kendisinin, belediye başkanı İzzet Gündoğar'ın, Sayacatürk Muhtarı Kadir Ovalı'nın ve diğer şahitlerin imzalarının bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Görüntülerdeki kişilerde basına yansıyan, iddialarda adı geçen Şemsettin beyi tanımıyorum. Hiçte görmedim, bilmiyorum. Görüntülerdeki müteahhit Hakan bey ise Gölköy İlçesinde TOKİ evlerini yapan kişidir. Oradaki başarılı çalışmalarından dolayı dikkatimi çekmişti. Ayrıca kendisini kızımın düğününe davet etmiştim. Yol çalışmaları üzerinde yer alan Çatalpınar Sayacatürk köyünde vatandaş, orman arazisini fındık bahçesine çevirmiş. Dolayısıyla hukuken onların yerlerine para ödeyemiyoruz. Ben de Sayacatürk muhtarımla görüşerek gariban vatandaşlarımızın yerleri için para bulmak adına dilenciliğe başlayacağım dedim. Müteahhit Hakan beyden yardım istedim. "

PARAYI TUTANAKLA MUHTARA VERDİM

Kendisinin çok fazla yardım edemeyeceğini ama az da olsa bir miktar bulabileceğini dile getirdiğini belirten Yılmaz, "Oradaki insanlarımızı mağdur etmeme adına Hakan bey 30 bin lira toplayıp getirmiş. Bunun banka dekontları, makbuzları bile var. Ben Perşembe Yaylasındayken beni aradı, parayı getirdiğini, belediyede olduğunu söyledi. Ben de emaneti belediye başkanına bırakabileceğini söyledim. Ben gelene kadar beklemiş. Belediye başkanının makam odasında parayı kontrol ettim. Sayacatürk muhtarını aradım ve Aybastı-Fatsa yolunda hazır olmasını söyledim. Parayı kendisine teslim ettik ve bir de tutanak imzaladık. 26. 07. 2010 tarihinde saat 20. 00'de. Bunu ayrıca tutanakla imza altına aldık" dedi.

BAŞKAN: "BEN 2009' DA SEÇİLDİM"

Aybastı'nın AK Partili Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ise "Atılanlar iftiradır. Görüntüler dışında iddialarda yer almakta. Bu iddialarda TOKİ müteahhidinin talebi üzerine imar değişikliği yaptığımız söyleniyor. Bunlar yalandır. Bunları bütün belgeleriyle açıklıyoruz. 2008 yılında TOKİ'nin isteği üzerine imar değişikliği yapılmış. Ben göreve ise 2009 yerel seçimlerinde seçildim. Bu bir iftiradır" dedi.

BİZ BU GİBİ İŞLERİ HER ZAMAN YAPIYORUZ

İnka inşaat Proje Müdürü Hakan Alpay ise şöyle konuştu:

"Biz bu gibi işleri her zaman yapıyoruz. TOKİ'den iş alıyoruz. Burada büyük bir iftira var. Bunlar çok üzücü şeyler. Hiç araştırma yapılmadan bunlar yapıldı. Şuanda bu belgelere onlar ne cevap verecek merak ediyoruz. Parayı sayın vekilimize ben kendim teslim ettim. Patronlarımızın verdiği, güvenlik kamera görüntülerinde patronlarımızın olduğu söyleniyor. Bu yalan. Çünkü onlar buraya Aybastı'ya hiç gelmediler. Verdiğimiz bu para tutanakla teslim edildi. "

Bu arada Sayacatürk muhtarı Kadir Ovalı, parayı teslim alıp, mağdur vatandaşlara dağıttığını söyledi. Milletvekili Ayhan Yılmaz daha sonra Aybastı'da sokağa çıkarak yürüyüş yaptı. Yılmaz ayrıca paranın teslim edildiği tutanağıda basına dağıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title