Haberler

Yılmaz Güney'in Adı Akdeniz'de Yaşayacak

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, yeni yapılan Yüzme Havuzu ve Düğün Salonu Kompleksi'ne Yılmaz Güney Parkı adının verilmesini oyçokluğu ile kabul etti.

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, yeni yapılan Yüzme Havuzu ve Düğün Salonu Kompleksi'ne Yılmaz Güney Parkı adının verilmesini oyçokluğu ile kabul etti. Meclis, 11. Mersin Uluslararası Müzik Festivaline 90 bin TL katkı sağlanmasını da karara bağladı.

Akdeniz Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı, Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Konferans salonunda yapılan toplantıda, bu yıl 30 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan, "11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali" için Akdeniz Belediyesi tarafından Katma Değer Vergisi hariç 90 bin TL maddi kaynak aktarılmasına ilişkin gündem maddesi, meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde yer alan, merkez Toroslar İlçesi Arpaçsakarlar mevkiinde yapımı devam eden Oto Galericiler Sitesi'ne, bu yılın Aralık ayında yapımının tamamlanmasının ardından kent içindeki oto galerilerin taşınmasına ilişkin teklif ise görüşülmek üzere Çevre Komisyonu ile Eğitim ve Kültür Komisyonuna havale edildi.

Meclis üyelerince kabul edilen bir başka teklifle de "Akdeniz Belediyesi Nar-Der Gıda Bankası"nın faaliyet geçmesi sağlandı. Akdeniz Belediyesi tarafından projelendirilen Gıda Bankası'ndan kent genelinde ekonomik durumu yetersiz ailelerin yararlanacağı ve ihtiyaç sahiplerinin sembolik fiyatlar ödeyerek gıda gereksinimlerini buradan karşılayabilecekleri bildirildi.

Toplantıda, Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ihtiyacı olan iş makinelerinin alımı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Karacailyas Emek Mahallesi'nde yapılacak olan park için İller Bankası'ndan kredi kullanılması için Başkan Türk'e yetki verilmesine ilişkin teklifler oybirliği ile kabul edildi. Türk burada yaptığı açıklamada, İller Bankası teminatı ile özel bankalardan kredi almak yerine doğrudan İller Bankası'ndan kredi kullanacaklarını, kullanılacak kredi miktarı ve geri ödemelerde İller Bankası'na en düşük faiz uygulayan özel bankadan toplam 170 bin TL daha az ödeme yapacaklarını söyledi.

Şevket Sümer Mahallesi'nde yapımı süren 5 bin 500 metrekare alana kurulu yüzme havuzu ve düğün salonu kompleksine Yılmaz Güney'in adının verilmesine ilişkin teklif, komisyonlardan geldiği şekliyle oyçokluğu ile kabul edildi. Buna göre, söz konusu kompleksin adı "Akdeniz Belediyesi Yılmaz Güney Parkı" oldu. Akdeniz Belediyesi'nin üyesi olduğu Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği'ne asil ve yedek üyelerin seçiminin de gerçekleştirildiği toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapıların, tüm yol ve kaldırımların, yaya geçitlerinin ve umuma açık hizmet veren yapıların engellilerin kullanımına ve ulaşılabilirliğine uygun hale getirilmesini içeren önerge ise Çevre Komisyonu, Eğitim ve Kültür Komisyonu ile Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu'na havale edildi.

Verilen önergeyle gündeme alının ve oybirliği ile kabul edilen teklif ile de Akdeniz Belediyesi Karacailyas ve Bekirde Spor Komplekslerinin, 2013 Akdeniz Oyunları'na antrenman sahası olarak kullandırılmasına karar verildi. Gündeme önergeyle alınan ve yine meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilen son teklif, Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde yapılacak "Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu" oldu. Buna göre Mersin Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kentsel Tasarım Projesi, Akdeniz İlçe sınırları içerisinde yapılacak. Mersin Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı imar planı kapsamında, yaklaşık 40 hektarlık alanda yapılacak olan Kentsel Tasarım Projesi ile tren istasyonundan Kültür Merkezi'ne kadar olan alanın mevzii koruma imar plan tadilatı çalışmaları Akdeniz Belediyesi tarafından yürütülecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Fazıl Türk İller Bankası Yılmaz Güney Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title