Haberler

Yılın Yöneticisi Seçilen Beytüşşebap Kaymakamı'na Görkemli Karşılama

Kaymakam Karataşoğlu'nu, Jirki Aşireti'nin Lideri Cemil Öter'in de Aralarında Bulunduğu Yaklaşık Bin Kişi, İlçe Merkezine 40 Kilometre Uzaklıktaki Habur 2 Köprüsünde Karşıladı.

Kaymakam Karataşoğlu'nu, Jirki Aşireti'nin lideri Cemil Öter'in de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi, ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Habur 2 köprüsünde karşıladı. Karataşoğlu'nu, ilçe girişinde karşılayan Beytüşşebaplılar ise kurbanlar keserek, davul-zurna eşliğinde halaylar çekti.

TÜRK İdareciler Derneği ve İçişleri Bakanlığı tarafından 'Yılın yöneticisi' seçilen Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Kaymakamı Soner Karataşoğlu, törenle karşılandı. Karşılama töreninde yöresel kıyafetli ilçe halkı, davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Beytüşşebap Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Türk İdareciler Derneği ve İçişleri Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği değerlendirme sonucunda 'Yılın yöneticisi' ödülünü almaya hak kazandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vermesi beklenen ödüller, Gül'ün programının yoğun olması nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından verildi.

Ankara'da ödülünü aldıktan sonra bugün Beytüşşebap'a dönen Kaymakam Karataşoğlu'nu, Jirki Aşireti'nin lideri Cemil Öter'in de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi, ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Habur 2 köprüsünde karşıladı. Karataşoğlu'nu, ilçe girişinde karşılayan Beytüşşebaplılar ise kurbanlar keserek, davul-zurna eşliğinde halaylar çekti.

Daha sonra Hükümet Konağı bahçesinde ikinci kez folklor ekibi tarafından halaylar çekilerek karşılanan Kaymakam Karataşoğlu, "Öncelikle çok sevinçliyim. Beytüşşebap gibi bir yerde görev yaparken, böyle bir ödüle layık görülmekten fevkalade mutluyum. Türk İdareciler Derneği'nin çok değerli yönetim kuruluna ve İçişleri Bakanlığımıza böyle bir ödüle bizi layık gördükleri için teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Beytüşşebap gibi zor bir coğrafyada insanlarımıza hizmet sunarken, ecdadımızın bu günlere kadar gelirken sergilemiş oldukları fedakarlıklarla bize emanet edilen bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu ispat etmeye gayret ettik. Bölgemizdeki sorunları, sıkıntıları ve çözümü adına yapmış olduğumuz faaliyetler, şükürler olsun böyle güzel bir ödülle taçlandırılmış oldu. Bu ödül tüm ilçemiz adına inşallah hayırlara vesile olsun. Bu ödülü tüm Beytüşşebaplı vatandaşlarımıza hediye ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title