Haberler

Yılın Olayları

Muğla'da 2011 yılında zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılan 30 Rus rehberden 5'i hayatını kaybetti.

Muğla'da 2011 yılında zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılan 30 Rus rehberden 5'i hayatını kaybetti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 27 Mayıs gecesi yaklaşık 120 kişilik grup ile Orkan Denizcilik Şirketi'ne ait "Orkan 5" adlı tekneyle denize açılan Rus rehberlerden 30'u, sabaha karşı mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Bodrum Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Rehberlerden Maria Shalyapina, Zalyaeva Auilia, Alexandr Zhbckov, Marina Sevelyova ile Victoria Nikolaeva, Antalya, Denizli ve Rusya'daki hastanelerde hayatını kaybetti.

Bodrum Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, 3 Haziran 2011'de şirketin Alanya'da faaliyet gösteren diğer teknesi "Starcraft"ta yapılan aramada 362 şişe sahte içki ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Orkan Denizcilik Şirketi ortaklarından Önder Kabakçı ile bir alkollü-alkolsüz içki firmasının sahibi Sakıp Demirkol, firma çalışanlarından Ender Salman ve Tolga Depeharman tutuklandı.

29 Ocak:

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan şiddetli yağışın ardından yaşanan sel nedeniyle çok sayıda araç sel sularına kapıldı. Ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı. Vatandaşlar belediye ekiplerince kurtarıldı.

8 Şubat:

-Dünyanın en büyük savaş gemilerinden, ABD donanmasına bağlı "USS Enterprise" isimli nükleer uçak gemisi Marmaris'e geldi. Gemiyi protesto etmek isteyen 10 kişi gözaltına alındı.

21 Şubat:

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde denizde bulunan 3 el bombası Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları tarafından çıkarıldı. El bombaları kriminal laboratuvara gönderildi.

23 Şubat:

- Libya'daki Türk vatandaşları ve yabancıların tahliyesi feribotlarla Marmaris Limanı'ndan yapılmaya başlandı.

16 Mart:

- Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar, tansiyon düşüklüğü şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Senar, 2 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

8 Nisan:

- Muğla'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bölge müdürleri toplantısını silahla basarak İl Müdürü Naci Şahin'i öldüren, diğer il müdürleri ile ilçe müdürlerini rehin alan kurum personeli Hasan Sünnetçioğlu tutuklandı.

25 Nisan:

- Cumhurbaşkanlığı Uluslararası 47. Türkiye Bisiklet Turu'nun Kuşadası-Turgutreis etabı tamamlandı. Sporcuların Bodrum'dan geçişi sırasında lise öğrencileri Bodrum Antik Tiyatro'da Türk bayrağı açtı.

4 Mayıs:

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde zehirlenme belirtisiyle hastaneye kaldırılan 10 öğrenciden biri öldü. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

6 Mayıs:

- Ziyaret amacıyla Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen ABD savaş gemisi USS Stout'u bir grup protesto etti.

27 Mayıs:

- Türkiye'nin 6'ncı, Ege Bölgesi'nin en büyük barajı olduğu açıklanan Dalaman Akköprü Barajı'nın açılışını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı.

27 Mayıs:

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılan 30 Rus rehberden 5'i Antalya, Denizli ve Rusya'daki hastanelerde hayatını kaybetti.

13 Haziran:

- Marmaris'te bisikletle gezintiye çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Hollandalı turist Bartel Jacobus Koster'in (54) cesedi ormanlık alanda bulundu.

17 Haziran:

-NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) Komutanlığı Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'nde düzenlenen törenle Hollanda'dan Türkiye'ye geçti.

24 Haziran:

- Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'nde aniden rahatsızlanan ve Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan eski Genelkurmay Başkanlarından Necip Torumtay, askeri helikopterle GATA'ya nakledildi.

27 Haziran:

- Portekiz Milli Takımı'nın ve Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, tatil için Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi.

1 Temmuz:

- Reklamcı Ali Taran ile şarkıcı ve köşe yazarı Ayşe Özyılmazel, Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen törenle evlendi.

7 Temmuz:

- Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'nde düzenlene törenle NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'nin (SNMCMG-) komutası Yunanistan'dan Türkiye'ye geçti.

13 Temmuz:

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde denizde fenalaşınca hastaneye kaldırılan oyuncu Burçin Bildik'in eşi Zeynep Elçin Bildik, hayatını kaybetti.

13 Ağustos:

- Marmaris'in Armutalan beldesinin Camiavlu Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonunda söndürülebildi. Yangında 4 hektar orman alanı zarar gördü.

25 Ağustos:

- Marmaris'in Beldibi beldesindeki ormanlık alanda başlayan yangın korku ve paniğe neden oldu. Yerleşim yerlerini ve Kenan Evren Kültür Eğitim Vakfı Marmaris Koleji'ne bir kaç metre kadar yaklaşan alevler, güçlükle söndürüldü.

26 Ağustos:

- Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Bodrum Uluslararası Bale Festivali" kapsamında, Washington Bale Topluluğu "Rock'n Roll" isimli gösteriyi sundu. Gösteriyi aralarında ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ve eşi Marie Ricciardone'nin olduğu sanatseverler izledi. Gösteriye verilen arada sahneye çıkarak Büyükelçi Ricciardone ve ABD'yi protesto eden iki kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

26 Ağustos:

- Marmaris'in Turunç beldesi açıklarında seyir halinde olan bir tur teknesinde yangın çıktı. Teknede bulunan 43 yolcu ve 4 mürettebat Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince tahliye edildi. Tamamen yanan tekne battı.

15 Eylül

- Marmaris'te yurt dışından çalışma vaadiyle getirdikleri kadınları fuhşa zorladıkları iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı. Fuhşa zorlandıkları belirtilen çoğu yabancı uyruklu 15 kadın kurtarıldı.

17 Kasım:

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmete açtığı 111 tesisten biri olan

"Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi" ile Bodrum Yarımadası'nın 2040'a kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış oldu.

19 Kasım:

- Türkiye, İtalya ve Yunanistan'da güvenlik güçlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda uluslararası insan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla Marmaris'te gözaltına alınan 13 zanlıdan 9'u tutuklandı. Operasyonda yakalanan çok sayıda kaçak ise sınır dışı edildi.

28 Kasım:

- Sanatçı Zerrin Özer, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

30 Kasım:

- Muğla'nın Milas ilçesinde diyaliz hastalarını taşıyan minibüs ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

19 Aralık:

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde, freni boşalan mermer yüklü kamyonun 7 araca çarptığı trafik kazasında, 3 kişi yaralandı.

20 Aralık:

- Muğla'nın Ortaca ilçesinde silahla yaralama suçundan tutuksuz yargılanan kişi, davanın savcısını makamında bıçakla tehdit etti. Zanlı mübaşirler tarafından etkisiz hale getirildikten sonra polise teslim edildi.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title