Haberler

Yılın Olayları

Düzce'de 2011 yılında spor, ekonomi, asayiş, sosyal yaşam, bilim ve teknoloji, eğitim, kültür ve sanat, siyaset, çevre, çalışma hayatı ve sağlık konularında önemli gelişmeler yaşandı.2011 yılında Düzce basınında yer alan önemli gelişmeler şöyle.1 Ocak.-Düzce'de park halindeki bir minibüs yandı.-Düzce'de, geri manevra yapan traktörün çarptığı kadın hayatını kaybetti.3 Ocak.-Düzce Üniversitesi (DÜ) Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nin, "Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi" kategorisindeki "Birlikte daha fazlasını yapabiliriz" adlı projesi ile Yozgat Kadışehri Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin "Sorumlu Girişimcilik" kategorisindeki "Deveci Havzası Entegrasyon Projesi", Avrupa Girişimcilik Ödülleri için Türkiye'nin aday gösterdiği projeler arasında yer aldı.-Düzce İl Genel Meclisi Üyesi Sema Çelebi'nin eşi Osman Çelebi'nin kullandığı 81 DR 039 plakalı otomobil, D-100 karayolu Gümüşova mevkisinde şarampole devrildi.-Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde muayene olduğu sırada başka bir hasta tarafından çantasındaki parasının çalındığını iddia eden kadın, polise başvurdu.4 Ocak.-Akçakoca'da 1998 yılında yapımına başlanan ve kaba inşaatı 5 yıl önce tamamlandıktan sonra inşasına ara verilen otelin yıkımının söz konusu olmadığı bildirildi.-Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Fulbright Komisyonu'nun imzaladığı protokol kapsamında ABD'den Türkiye'ye gelen 54 genç, belirlenen program çerçevesinde aralarında Düzce'nin de bulunduğu 37 kentte üniversite öğrencilerine İngilizce kursları veriyor.5 Ocak.-Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Nurettin Karslıoğlu, geçen yıl fındık üreticisinin, ürününün tamamını piyasaya indirmeyerek bir dengenin oluşmasına katkı sağladığını ve fiyatların düşmesine bu yolla engel olduğunu bildirdi.6 Ocak.-Düzce'de kalp krizi geçiren 8 aylık hamile kadının duran kalbi elektroşokla yeniden çalıştırıldı.

Düzce'de 2011 yılında spor, ekonomi, asayiş, sosyal yaşam, bilim ve teknoloji, eğitim, kültür ve sanat, siyaset, çevre, çalışma hayatı ve sağlık konularında önemli gelişmeler yaşandı.

2011 yılında Düzce basınında yer alan önemli gelişmeler şöyle:

Ocak ayı

1 Ocak:

-Düzce'de park halindeki bir minibüs yandı.

-Düzce'de, geri manevra yapan traktörün çarptığı kadın hayatını kaybetti.

3 Ocak:

-Düzce Üniversitesi (DÜ) Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nin, "Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi" kategorisindeki "Birlikte daha fazlasını yapabiliriz" adlı projesi ile Yozgat Kadışehri Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin "Sorumlu Girişimcilik" kategorisindeki "Deveci Havzası Entegrasyon Projesi", Avrupa Girişimcilik Ödülleri için Türkiye'nin aday gösterdiği projeler arasında yer aldı.

-Düzce İl Genel Meclisi Üyesi Sema Çelebi'nin eşi Osman Çelebi'nin kullandığı 81 DR 039 plakalı otomobil, D-100 karayolu Gümüşova mevkisinde şarampole devrildi.

-Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde muayene olduğu sırada başka bir hasta tarafından çantasındaki parasının çalındığını iddia eden kadın, polise başvurdu.

4 Ocak:

-Akçakoca'da 1998 yılında yapımına başlanan ve kaba inşaatı 5 yıl önce tamamlandıktan sonra inşasına ara verilen otelin yıkımının söz konusu olmadığı bildirildi.

-Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Fulbright Komisyonu'nun imzaladığı protokol kapsamında ABD'den Türkiye'ye gelen 54 genç, belirlenen program çerçevesinde aralarında Düzce'nin de bulunduğu 37 kentte üniversite öğrencilerine İngilizce kursları veriyor.

5 Ocak:

-Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Nurettin Karslıoğlu, geçen yıl fındık üreticisinin, ürününün tamamını piyasaya indirmeyerek bir dengenin oluşmasına katkı sağladığını ve fiyatların düşmesine bu yolla engel olduğunu bildirdi.

6 Ocak:

-Düzce'de kalp krizi geçiren 8 aylık hamile kadının duran kalbi elektroşokla yeniden çalıştırıldı. Hayatla ölüm arasındaki ince çizgide anne olma heyecanıyla hayata tutunan kadın, mucize bir şekilde bebeğini dünyaya getirdi.

-Düzce Üniversitesi Rektörlüğü Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, "TU-SE Medikal Sağlık Tekstil Gıda İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne ceza verdi.

7 Ocak:

-Yığılca'da, tomruk yüklü traktörün devrilmesi sonucu 4 kişi yaralandı.

10 Ocak:

-Düzce'de, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı çift öldü.

-Düzce'nin merkeze bağlı Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, başarılı gazetecilere plaket verdi.

11 Ocak:

-D-100 karayolu Bolu Dağı Düzce kesiminde sis nedeniyle görüş mesafesi 25 metreye kadar düştü.

-Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu yılın ilk satış kampanyası kapsamında, 45 ilde 6 bin 537 konutu açık satışa çıkardı. Buna göre, Düzce'de iki ayrı bölgede 69 konut satışa çıkarıldı.

12 Ocak:

-Türkiye Barolar Birliği (TBB), staj kurulu olmayan 15 barodan 47 stajyer avukata hızlandırılmış eğitim vermeye başladı.

13 Ocak:

-Kaynaşlı'nın doğal güzellikleriyle ünlü Topuk Yaylası'ndaki gölet, hava sıcaklığının eksi 8 dereceye düşmesinin ardından buz tuttu.

-Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki Topuk Yaylası mevkisinde inşasına devam edilen Fenerbahçe'ye ait tesisleri gezerek, barbekü partisine katıldı.

14 Ocak:

-Düzce'de yalnız yaşadığı evinde çıkan yangında 80 yaşındaki kadın, itfaiye ekiplerince yaralı kurtarıldı.

-Türkiye'de Kasım ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Hakkari'da, partiküler madde ortalaması ise Iğdır'da gerçekleşti. Aynı dönemde partiküler ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değerinin Afyonkarahisar, Çorum, Kahramanmaraş (Elbistan), Muş, Batman, Iğdır, Osmaniye ve Düzce'de aşıldığı belirlendi. İlk seviye uyarı eşiğinin aşıldığı iller arasında ise Çorum, Batman ve Iğdır yer aldı.

-Bilecik, Sakarya ve Düzce illerinde hırsızlık yaptıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı.

-Düzce'de polis tarafından uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

15 Ocak:

-Düzce'de, otomobil çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

17 Ocak:

-Devlet Su İşleri (DSİ) 14. Bölge Müdürü Cüneyt Gerek, İstanbul'un 2040 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanan ve Düzce'deki Melen Nehri'nden yılda 1 milyar 180 milyon metre küp suyu İstanbul'a taşıyacak olan Melen Projesi'nde sona gelindiğini ifade ederek, "Projenin en önemli safhalarından biri olan 5 bin 551 metrelik Boğaziçi tünelinde günlük 3 milyon metreküp suyun geçeceği özel çelik borular döşendi" dedi.

19 Ocak:

-Düzce'de bir süredir kendisinden haber alınamayan gencin cesedi bulundu.

-Düzce'de bunalıma girdiği iddia edilen bir kişi, kendini eve kilitledikten sonra yangın çıkardı. İtfaiye ekipleri, evi ateşe veren kişiyi alevlerin arasından son anda kurtardı.

20 Ocak:

-Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde, gözlerinden ameliyat edilen 4 hastanın enfeksiyon şüphesiyle başka illere sevk edilmesinin ardından, ara verilen göz ameliyatlarına tekrar başlandı.

21 Ocak:

-Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, partinin il teşkilatının açılışını yaparak çeşitli temaslarda bulundu.

22 Ocak:

-Pendik'te ormanlık alanda bulunan kadın cesedi ile ilgili gözaltına alınan kişi sahte kimlik kullanarak gizlemeye çalıştığı Düzce'deki bir evde yakalanarak gözaltına alındı.

-Akçakoca Kent Konseyi İstişare Toplantısı'na katılan TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, kent konseyi çalışmalarının siyaset üstü olması gerektiğini bildirdi.

23 Ocak:

-Yığılca'da bir kişi, kestiği ağacın üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

24 Ocak:

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, Düzce'de, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, seçim startını tüm partilerden önce verdiklerini söyledi.

25 Ocak:

-Genel seçim çalışmaları kapsamında Düzce'nin Akçakoca ilçesine gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, iktidara gelmeleri halinde "fındık politikasını çözeceklerini" söyledi.

26 Ocak:

-Kar yağışı ve tipi yurt genelinde yaşamı olumsuz yönde etkilemeye başladı. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesi 25 metreye kadar düştü.

-Düzce'de yapılması planlanan tesisin inşası için fizibilite çalışması yürüten Beşiktaş Kulübü yöneticileri, Düzce Valisi Vasip Şahin'i ziyaret etti.

28 Ocak:

-Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği tarafından yürütülen "Kırık Karne Kırık Kalp Olmasın" projesi kapsamında, karnelerinde zayıf not bulunan öğrenciler, okullarından alınarak evlerine bırakılıyor.

-Düzce Valisi Vasip Şahin, 2010-2011 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanması dolayısıyla ziyaret ettiği köy okulunda öğrencilerin birleştirilmiş sınıfta eğitim aldığını görünce, okulun taşımalı eğitime geçmesi talimatını verdi.

30 Ocak:

-Batı Karadeniz'de şiddetli fırtına etkili oldu.

-Düzce'nin Bolu Dağı Bakacak mevkisinde etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Şubat ayı

1 Şubat:

-Düzce'de otobüs firmasına ait yolcu servisinin devrilmesi sonucu 8 kişi yaralandı.

-Düzce'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 6 kamyondaki yaklaşık 15 bin tavuk soğuktan telef oldu.

-D-100 Bolu Dağı ile D-655 Düzce-Zonguldak ve Düzce-Yığılca karayollarında görülen kar yağışı ve buzlanma trafikte aksamalara neden oluyor.

2 Şubat:

-Düzce'de, bisikletle giderken otomobilin çarptığı iki kardeşten biri olay yerinde, diğeri hastanede hayatını kaybetti. Kazayı tesadüfen gören baba Ömer Kaya, ne olduğunu merak ederek geldiği olay yerinde oğlunun bisikletini görünce adeta yıkıldı.

-Fenerbahçe Kulübü'nün, Kaynaşlı'da yaptırdığı Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesisleri'nin inşaat işlerinin ara vermeden sürdüğü bildirildi.

4 Şubat:

-Düzce'de, yan yolda bisikletle giderken, otomobilin çarpması sonucu hayatlarını kaybeden biri kız, iki kardeş gözyaşları arasına toprağa verildi.

-Beşiktaş Kulübü, Düzce'de yaptırmayı planladığı tesisler için arsa arayışlarını sonlandırarak, alternatifler arasında Torkul Yaylası'nda karar kıldı.

-Düzce'de temizlediği silahının ateş alması sonucu bir polis memuru yaralandı.

-Düzce'de kızını cinsel ilişkiye zorladığı ileri sürülen anne ile erkek arkadaşı tutuklandı.

5 Şubat:

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Düzce'ye geldi. Atalay, Düzce Emniyet Müdürlüğünde oluşturulan Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin (MOBESE) açılışını yaptı. Atalay, Düzce Akçakoca ve D-100 karayolunda yapılan Galericiler Sitesi'nin açılış törenine de katıldı.

7 Şubat:

-Akçakoca Tarım İlçe Müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Şubesi tarafından, Akçakoca Balıkçı Barınağı'nda balık sevkıyatçılarına baskın düzenlendi. Ölçümlerde standart ebatlardan küçük avlanılan balıklara el konuldu, taşıyıcılara para cezası kesildi.

8 Şubat:

-Düzce Valiliği, kızını ilişkiye zorladığı iddiasıyla tutuklanan kadının 3 çocuğunu koruma altına aldı.

-Düzce'de 170 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü, kaza yapınca hırsını otomobilinden aldı. Otomobilin camlarını kıran sürücünün görüntüleri bölgedeki güvenlik kamerasınca görüntülendi.

9 Şubat:

-AK Parti'de milletvekili aday adaylığı için istifa eden 35 il başkanının yerine atama yapıldı. Buna göre Düzce'de Mustafa Yılmaz İl Başkanı olarak belirlendi.

10 Şubat:

-Yığılca'nın Hecinler köyü mevkisinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve Düzce Üniversitesi (DÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybeden öğretmen Işılay Şahinoğlu'nun organları 4 kişi için yaşam umudu oldu.

11 Şubat:

-Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Düzce Üniversitesinde (DÜ) "Günümüzde Kültürün Kazandığı Stratejik Anlam ve Önem" konulu konferansa katılmak üzere Düzce'ye geldi. Aydın, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nu ziyaret etti ve valilik konferans salonunda düzenlenen "Günümüzde Kültürün Kazandığı Stratejik Anlam ve Önem" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

12 Şubat:

-TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı tünel çıkışında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

13 Şubat:

-Düzce'de, 15 yaşındaki çocuk, okul harçlığını çıkarabilmek için pişmaniye sattığı TEM Otoyolu'nun Kaynaşlı gişelerinde yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetti.

18 Şubat:

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kaynaşlı'da partisinin açık hava mitinginde halka seslendi.

-Düzce'de bir kişi para çekmek için girdiği ATM kulübesinde mahsur kaldı.

-Muğla'nın Datça ilçesinde belediye binası önünden çalınan Roma döneminden kalma tarihi eser, Düzce'nin Esençam köyünde bir evde bulundu.

22 Şubat:

-Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Batı Karadeniz bölgesinde bir önceki yıla oranla çok büyük don ve kuraklık afeti yaşanmazsa fındık rekoltesinde yüzde 10 civarlarında bir artış olacağını belirtti.

23 Şubat:

-Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon ve Düzce'de bulunan toplam 38 adet taşınmazını satmak üzere ihale açtı.

-TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'ın ablası Şükriye Özdemiroğlu'nun (72) cenazesi, Düzce'de toprağa verildi.

24 Şubat:

-Düzce İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Denizli İl Müftülüğüne atandı.

25 Şubat:

-Düzce İl Emniyet Müdürlüğünce, Düzce ve Bolu'da organize suç örgütlerine karşı düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan 6 kişi tutuklandı.

-D-100 karayolunun Bolu Dağı Düzce kesiminde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü.

Mart ayı

4 Mart:

-Düzce'de elektrik trafosundan kablo çaldığı iddia edilen ve mahalle sakinlerince darp edilmek istenen kişiyi polis kurtardı.

5 Mart:

-Düzce'de uyuşturucu madde satıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

6 Mart:

-Düzce'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si çocuk 6 kişi yaralandı.

8 Mart:

-Düzce'de, minibüs sahibi, hırsızlık amacıyla aracına giren kişileri uzaktan kumandayla kilitleyerek polise yakalattı.

-Düzce'de, uyuşturucu ticareti yaptıkları ileri sürülen kişilere yönelik operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

9 Mart:

-Düzce'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 23 köy yolu ulaşıma kapandı.

-Düzce'de de valilik, Yığılca, Kaynaşlı, Gümüşova, Cumayeri ve Çilimli ilçelerinde eğitime bir gün süreyle verilmesini kararlaştırdı.

-Bolu Dağı D-100 karayolunun Düzce-Bakacak mevkisi, kar ve tipide kayan ağır tonajlı araçlar nedeniyle trafiğe kapandı.

-İstanbul-Ankara arasındaki TEM otoyolunun Ankara'ya gidiş istikameti Düzce kesiminde ulaşıma kapandı.

10 Mart:

-Düzce'de iki gündür devam eden kar yağışı sebebiyle merkezde 3, Çilimli'de 3, Akçakoca'da 11, Cumayeri'nde 5, Gölyaka'da 7, Kaynaşlı'da 10 ve Yığılca'da 20 olmak üzere toplam 59 köy yolu ulaşıma kapandı.

-Düzce merkeze bağlı Esençam köyünde, karda düşüp kolunu kıran hastaya müdahale için yola çıkan 112 Acil Servis ambulansı kara saplandı. Hastaya, bölgeye sevk edilen paletli ambulansla ulaşıldı.

13 Mart:

-Kaynaşlı, Yığılca, Akçakoca ve Gümüşova ilçelerinde eğitime ara verildi.

-Düzce Gençlik Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan BBP Türkiye Buluşması ve Düzce İl Kongresi'ne katılan Genel Başkan Yalçın Topçu, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun posterinin önüne geçerek, Yazıcıoğlu'nun bir şiirini okudu.

18 Mart:

-Düzce Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 10 bin kişiye helva dağıttı.

-Bursa'da otomobilin dereye devrilmesi sonucu hayatını kaybeden kardeşinin cenazesini almak için Düzce'den yola çıkan Şakir Bekar, Bursa'nın İznik ilçesinde geçirdiği trafik kazasında öldü.

19 Mart:

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze mitingi sonrası ilk olarak Kocaeli'ye, ardından da Düzce'ye geçti. Ziyaret ettiği yerlerde esnafı gezen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla da sohbet edip fotoğraf çektirdi.

22 Mart:

-Düzce'de meydan gelen kazada 4 kişi yaralandı.

-Düzce'de, kocasını uyurken av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü ileri sürülen kadın gözaltına alındı.

23 Mart:

-Avrupa KOBİ Haftası etkinliklerine aktif olarak katılan KOSGEB'in çabaları sonucunda dahil olunan Avrupa Girişimcilik Ödülü'ne Türkiye adına Düzce Üniversitesi tarafından hazırlanan "Birlikte Daha İyisini Yapabiliriz" projesi finale kaldı.

-Düzce'de, eşini uyurken av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan kadının, kızının işlediği suçu üstlendiği belirlendi. Öldürülen kişinin kızı ve eşi tutuklandı.

24 Mart:

-Türk Kızılayı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Türk Kızılay'ının aynı anda 250 bin kişiye her türlü yardımı yapabilecek güçte olduğunu söyledi.

-25 Mart:

-Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Nihat Özbağı, Düzce Topuk Yaylası'nda inşa ettikleri kamp tesislerinin Mayıs ayı sonunda tamamlanacağını bildirdi.

27 Mart:

-Düzce'de şarampole yuvarlanan ve bir eve çarparak durabilen otomobildeki 2'si çocuk, 4 kişi yaralandı.

-Düzce'de aracına binen kişilerden şüphelenen taksici, "benzin bitti" diyerek girdiği akaryakıt istasyonunda pompacıdan yardım istedi. Bir marketten çanta çaldıkları belirlenen şüpheliler, pompacının ihbarıyla Sakarya yolunda barikat kuran polis ekiplerince yakalandı.

28 Mart:

-Düzce'de 76 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

29 Mart:

-Düzce'de 70 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

-Düzce'de öğrencilere uyuşturucu sattığı iddia edilen 5 kişi tutuklandı.

30 Mart:

-Akçakoca'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

-Ulusal Fındık Konseyinin (UFK) olağan genel kurul toplantısında, yeni dönem yönetim, denetleme, araştırma ve danışma kurulu üyeleri belirlendi.

31 Mart:

-Düzce ile Yığılca arasında çalışan yolcu minibüslerinde müzik dinlemek yerine kitap okunmasını teşvik eden Kaymakam Nuri Gezici, minibüsleri kitapla doldurdu.

-Düzce'de hayvan besiciliği ve hayvan ticareti yapan bir grup vatandaş, şap hastalığı nedeniyle 21 Ocak'ta kapatılan hayvan pazarının açılmamasına tepki gösterdi.

-Akçakoca ilçesinde oluşan heyelan sonucu deniz kıyısında bulunan falezden kopan büyük kaya ve toprak parçası, denize düştü.

Nisan ayı

2 Nisan:

-D-100 karayolunun Bolu Dağı Düzce kesimindeki sis ve sağanak, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

3 Nisan:

-Düzce'de TEM Otoyolu'nda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

4 Nisan:

-Düzce'de iş akitleri feshedilmesine karşın fabrikayı terk etmeyen 112 kişi gözaltına alındı.

-Bolu Dağı'nın Düzce kesimindeki sis ve sağanak nedeniyle görüş mesafesinin 7-13 metreye kadar düştüğü bildirildi.

5 Nisan:

-Düzce'de bir otomobilde sarımsakların arasına gizlenmiş 30 kilogram eroin ele geçirildi.

-Düzce'de, 80 kilo 807 gram esrar ele geçirildi.

6 Nisan:

-Muğla'nın Bodrum ilçesi ile Düzce ve Antalya'da düzenlenen suç örgütü operasyonunda yüksek gelir vaadiyle birçok kişiyi yaklaşık 5 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı..

7 Nisan:

-Düzce'de, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 17 yaşındaki kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

8 Nisan:

-Düzce Tarım İl Müdürlüğü, 11-12 Nisan tarihlerinde Düzce'de zirai don uyarısında bulundu.

-Bolu Dağı Düzce kesiminde akşam saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış ve sis, ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor.

9 Nisan:

-Düzce'de meydan gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

11 Nisan:

-Karadeniz ve Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Düzce'de, aniden başlayan ve 10 dakika süren dolu yağışı, kenti beyaza bürüdü.

-AK Parti Milletvekili adaylarını açıkladı. İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır Aka partinin adayları oldu.

-CHP Milletvekili adaylarını Selçuk Yanmaz, Basri Karslıoğlu, İlknur Başak Tütüncü olarak açıkladı.

-DSP'nin Düzce Milletvekili adayları Zeyneti Bayri Ünal, Çelik Mustafa Durdu, Mehmet Han oldu.

-DP'nin Düzce Milletvekili adayları, Alper Tüfekçi, Gülali Keleşoğlu, İsmail Baklacı.

12 Nisan:

-Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimler ve merkezde etkili olurken, Bolu Dağı'nda karayolları ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

13 Nisan:

-Düzce'de işveren tarafından iş akitleri sonlandırılan 112 işçi, eş ve çocuklarıyla birlikte eylem yaptı.

14 Nisan:

-Düzce'de, hayvan otlatan bir kişi, otomatik av tüfeğiyle öldürülmüş halde bulundu.

15 Nisan:

-Düzce'de bir apartmanın dördüncü kat balkonundan düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

-Gölyaka'da kavgada silahla yaralanan kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

16 Nisan:

-Düzce'de, otomobilin dereye düşmesi sonucu 4 kişi yaralandı.

-Maltepe'de düşen lavabonun boğazını kesmesi sonucu ölen ana okulu öğrencisi Efe Boz'un babası Kemal Boz, "okullarda güvenli eğitim alanları" oluşturulması için topladığı yüzbeş bin imzayı TBMM Başkanlığına vermek üzere Ankara'ya başlattığı yürüyüşte Düzce'ye ulaştı.

-17 Nisan:

-Düzce'de ahşap bir kafeteryada başlayan yangın, 10 iş yerini kullamaz hale getirdi.

-Düzce'de, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak, Sakarya ve Bolu'dan gelen bisikletliler, safari yaptı.

-Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin milletvekili adaylarını tanıtmak üzere Düzce'ye geldi.

21 Nisan:

-Kaynaşlı ilçesinde tesis inşa eden Fenerbahçe Spor Kulübü, çevredeki Bıçkıyanı köyüne destek amacıyla prefabrike köy konağı binası yaptırdı.

-Düzce'de, hayvan otlatırken tüfekle vurularak öldürülen kişinin katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan amcasının oğlu tutuklandı.

-Akçakoca'da bir gemide, İstanbul'a götürülmek istendiği iddia edilen 600 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

22 Nisan:

-Düzce'de düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 418 bin 700 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alındı.

23 Nisan:

-Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Kaynaşlı ilçesi Topuk Yaylası'nda yapımı devam eden tesisleri yönetim ve divan kurulu üyelerine tanıttı.

-İstanbul'dan başlayıp Çin'e kadar uzanan İpek Yolu boyunca koşacak sporcular, Düzce'den geçti.

24 Nisan:

-Düzce'de, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ve 2 çocuğu hastaneye kaldırıldı.

27 Nisan:

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Kaynaşlı'da düzenlenen açık hava mitinginde halka seslendi.

28 Nisan:

-Yığılca'da yolcu otobüsü ile tırın çarpışması sonucu 23 kişi yaralandı.

-Bolu Dağı ve Düzce-Zonguldak karayolunda, sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 30-40 metreye kadar düştüğü bildirildi.

30 Nisan:

-Düzce'de taarruz tipi 2 el bombası ele geçirildi. Gölün kenarına gömdüğü el bombalarını çıkarırken jandarma tarafından suçüstü yakalanan kişi tutuklandı.

Mayıs ayı:

3 Mayıs:

-Akçakoca'da, 3 katlı 150 yıllık tarihi ev çöktü.

-Düzce'de yoldan karşıya geçmeye çalışan 91 yaşındaki adam, otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti.

4 Mayıs:

-Düzce'de bir suç şebekesinin adına kurduğu 3 hayali şirket aracılığıyla 400 bin lira borçlandırılan ve iki yıl cezaevinde kalan kişinin masum olduğu, tutuklu yargılandığı süre içinde adına bir bankadan kredi çekilince ortaya çıktı.

-Akçakoca'da, köylülerin fark ettiği toplam 20 metrelik 4 şelalenin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

7 Mayıs:

-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il teşkilatı tarafında düzenlenen açık hava toplantısında halka hitap etti ve yapımı tamamlanan 33 tesisin açılışını gerekleştirdi.

-Düzce'de 3 işçi minibüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasında, 6'sı ağır 46 kişi yaralandı.

-Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nca düzenlenen "U21 ve Büyük Erkekler R6 Rafting Türkiye Şampiyonası" Düzce'de başladı.

8 Mayıs:

-Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki bazı mahkumlar, henüz bilinmeyen bir nedenle koğuşlarındaki malzemeleri ateşe verdi. Yetkililerin haber vermesi üzerine cezaevine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Olaylara müdahale sırasında bir infaz koruma memurunun yaralandığı bildirildi.

-Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nca düzenlenen "U21 ve Büyük Erkekler R6 Rafting Türkiye Şampiyonası" sona erdi.

-9 Mayıs:

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 14 üniversiteye yeni rektör atadı. Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu oldu.

-Düzce B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda intihar ettiği iddia edilen genç, Akçakoca'da toprağa verildi.

10 Mayıs:

-Düzce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Erkek Yetiştirme Yurdu'nda çıkan yangında, dumandan etkilenen bir çocuk hastaneye kaldırıldı.

12 Mayıs:

-Bolu Dağı Düzce kesiminde yaşanan yoğun sis, ulaşımda aksamalara neden oluyor.

14 Mayıs:

-Düzce'de kardeşinin mezarını ziyaretinin ardından yolun karşısına geçmek isteyen kadın, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

15 Mayıs:

-Düzce'deki Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesinde "obeziteyle mücadele" kapsamında başlatılan uygulamayla, okul kantininde kola, cips, hamburger ve şekerleme gibi yiyecek ve içeceklerin satışı yasaklandı.

16 Mayıs:

-Akçakoca'da düzenlenen Voleybol turnuvası Anadolu Lisesi'nin şampiyonluğuyla sana erdi.

17 Mayıs:

-Mavi bayrakta Antalya 174 plajla ilk sırada yer alırken, Muğla 73 plajla ikinci, İzmir 28 plajla üçüncü, Aydın 20 plajla dördüncü oldu. Balıkesir'de 17, Çanakkale ve Mersin'de 5'er plaj, Tekirdağ ve Düzce'de de birer plaj mavi bayrak aldı.

18 Mayıs:

-Atletizm Federasyonunca düzenlenen "23. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu" kapsamında, Selanik'te Ata'nın doğduğu evin bahçesinden alınan toprağı taşıyan atletler Düzce'den geçti.

-Düzce'de bir mevlitte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 34 kişi kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

-Düzce'de jandarma ekipleri, 5 bin 800 litre kaçak mazot ele geçirildi.

19 Mayıs:

-Kütahya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem Düzce'de de hissedildi.

20 Mayıs:

-Kütahya'nın Simav ilçesinde dün gece meydana gelen depremin ardından, Türk Kızılay'ı Batı Karadeniz Afet Yönetim ve Lojistik merkezinden bölgeye 500 çadır ve 3 bin 125 adet battaniye TIR'lara yüklenerek gönderildi.

25 Mayıs:

-Doğu ve Güneydoğu Sosyal Yardımlaşma ve Kalkınma Platformu, AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay'a nişan verilmesini kararlaştırdı.

-Bolu Dağı TEM otoyolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

-Düzce Üniversitesi, "Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz" adlı arıcılık projesiyle girişimcilik ruhunun geliştirilmesi dalında Avrupa Girişimcilik Ödülü'nün sahibi oldu.

-Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Düzce'ye gelen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Konak Düğün Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı eleştirdi.

26 Mayıs:

-Düzce Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karslıoğlu, 3 yıldır yürüttüğü Ulusal Fındık Konseyi Başkanlığını devrettiğini bildirdi.

27 Mayıs:

-Düzce İl Müftülüğüne Zonguldak İl Müftüsü Selami Emen getirildi.

-Gölyaka ilçesinde bir kişi vurularak öldürülmüş halde bulundu.

28 Mayıs:

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen açık hava mitinginde Düzcelilere seslendi.

-Seçim çalışmaları için Düzce'ye gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker,

"Sayın Haberal'ın aday olmasına bir şey diyeceğimiz yok ama Ecevit'in milletvekili olduğu yerden aday olması kabul edilemez" dedi.

-29 Mayıs:

-Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından organize edilen Avcıbaşı kupası Düzce'de gerçekleştirildi.

30 Mayıs:

-Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın isteği üzerine, 1994 yılında Tunceli'de intihar ettiği öne sürülen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun otopsi için Düzce'deki mezarı açıldı.

31 Mayıs:

-Düzce'de geçen yıl başı kesilmiş ve yakılmış cesedi bulunan lise öğrencisi genç kızın katil zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklanan polis memurunun yargılanmasına başlandı.

Haziran ayı:

1 Haziran:

-Düzce'de, jandarma tarafından bulunan ayak kemiğinin 30 ay önce kaybolan kişiye ait olduğu belirlendi. 1 gün sonra da, ayak kemiği, kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.

3 Haziran:

-Güney Kore Büyükelçisi Jae Hyun Bae, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'ın davetlisi olarak Düzce'ye geldi.

4 Haziran:

-Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Düzce'ye geldi.

5 Haziran:

-Düzce'de "pat pat" tabir edilen tarım aracının devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

6 Haziran:

-Avrasya Aktüel Dergisi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sosyal Dayanışma ve Kalkınma Platformu'nun "Uluslararası Üstün Hizmet Ödülleri", AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay ile Dünya Barış Kardeşlik Platformu Genel Başkanı Mustafa Kurt'a düzenlenen törenle verildi.

7 Haziran:

-Gölyaka'da yapımı devam eden Aksu Hidroelektrik Santral (HES) barajında çalışan iş makinesinin devrilmesi sonucu 2 işçi yaralandı.

-Düzce'de 35 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

-Düzce'de, polisin 'dur' ihtarına uymayan ve çalıntı olduğu tespit edilen otomobille polislerin kovalamacası esnasında yakın takip yapan polis otosu devrildi, olaya müdahale için takibe katılan diğer polis aracı da yolcu minibüsüne çarptı. Kazalarda 3 polis yaralandı.

-8 Haziran:

-Düzce İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, Düzce'de baş gösteren şap hastalığının Türkiye'de en son 2002 yılında görülen "Asya tipi şap hastalığı" olduğunu, bu nedenle hayvan pazarı ve 3 köyde karantina uygulaması başlattıklarını bildirdi.

9 Haziran:

-Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, 1994 yılında Tunceli'de intihar ettiği öne sürülen eski Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun Düzce'deki mezarı açıldı.

-Fenerbahçe Kulübü'nün Düzce'nin Kaynaşlı ilçesine bağlı Topuk Yaylası'nda yaptırdığı tesislerin inşaat çalışmasında sona gelindiği bildirildi.

11 Haziran:

-AK Parti Düzce 3. sıra milletvekili adayı Osman Çakır adına, adaylıktan istifa ettiğini dair Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sahte dilekçe verildiği ortaya çıktı.

12 Haziran:

-Genel seçimlerde Düzce AK Parti adayları, İbrahim Korkmaz, Fevai Aslan, Osman Çakır seçildi.

15 Haziran:

-Düzce'de yol çalışması esnasında yüksek gerilim hattından elektrik akımına kapılan 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.

16 Haziran:

-Eski AK Parti Düzce milletvekili Yaşar Yakış, siyasi hayatını noktaladığını belirterek, "Her şeyi tadında bırakmak gerek. Şimdi aranıza vatandaş Yaşar efendi olarak bulunmaktayım" dedi.

17 Haziran:

-Düzce'nin Doğanlı köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Söz konusu köyde yaşayan bir grup vatandaş, kazanın meydana geldiği kavşakta trafik ışığı bulunmadığı için çok sayıda kaza meydana geldiği gerekçesiyle D-100 karayolunu trafiğe kapattı.

18 Haziran:

-Akçakoca'da boru fabrikasında meydana gelen iş kazasında bir kişi hayatını kaybetti.

-Gölyaka'da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

-Akçakoca sahilinde bir erkek cesedi bulundu.

-Düzce'de düğünde verilen yemekten yiyen 92 kişi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu.

-Akçakoca ilçesinde balıkçılar tarafından, denizin 3 mil açığında elleri ve ayakları bağlı şekilde bir erkek cesedi bulundu.

20 Haziran:

-Düzce'de TEM Otoyolu'nda midibüsün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

23 Haziran:

-Düzce'de, birlikte yaşadığı kadını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen kişi, gözaltına tutuklandı.

-Düzce'de TEM Otoyolu'nda meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, iki kişi yaralandı.

26 Haziran:

-Batı Karadeniz bölgesinde sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Temmuz ayı:

1 Temmuz:

-MÜSİAD'ın 73. Genel İdare Kurulu toplantısına katılmak için Düzce'ye gelen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Vardan, Düzce Valisi Vasip Şahin'ni ziyaret etti.

5 Temmuz:

-Düzce'de TEM Otoyolu'nda otomobilin bariyerlere çarpması 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

-Fenerbahçe, İstanbul'daki ilk etap çalışmalarının ardından yeni sezon hazırlık kampını yapacağı Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'deki Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesisleri'ne geldi.

-Akçakoca'da balıkçılar tarafından, 18 Haziran'da denizin 3 mil açığında elleri ve ayakları bağlı şekilde bulduğu erkek cesedin, Kırklarelili Haydar Meriç olduğu belirlendi.

6 Temmuz:

-Düzce'de gerçekleştirilen operasyonda 15 bin 250 paket sigara ele geçirildi.

7 Temmuz

-Düzce'de kamp yapan Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını çift antrenmanla sürdürdü.

8 Temmuz:

-Düzce'de yaptığı kampla yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de, Emmanuel Emenike ve Sezer Öztürk kampa katıldı.

-Düzce'de düzenlenen operasyonda 40 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

9 Temmuz:

-Yığılca'da bir düğünde ikram edilen tavuklu pilavdan zehirlendikleri iddia edilen yaklaşık 120 kişi ile gelin ve damat, kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

11 Temmuz:

-Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, yaptığı antrenmanla Düzce'deki kamp çalışmalarını tamamladı.

12 Temmuz:

-Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü ekipleri, motosiklet sürücülerine kask hediye etti.

-Düzce'de geçen yıl başı kesilmiş ve yakılmış cesedi bulunan lise öğrencisi genç kızın katil zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklanan polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

-13 Temmuz:

-Fenerbahçe Kulübü, Düzce'deki Topuk Yaylası Tesisleri'nin üyelerin hizmetine açılacağını ve kongre üyelerinin talepleri doğrultusunda rezervasyonlar yapılacağını açıkladı.

-Düzce'de 7 yıl önce trafik kazasında öldüğü bildirilen genç kızın mezarı,

"öldürülerek olaya trafik kazası görünümü verildiği" yönündeki ihbar üzerine, savcılığın talimatıyla açıldı.

-Kaynaşlı'da, bir atölyede üzerine tomruk devrilen işçi hayatını kaybetti.

-Düzce TEM Otoyolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü.

16 Temmuz:

-Plajlarıyla ünlü Akçakoca'da, deniz turizmine alternatif oluşturulması kapsamında Dadalı köyünde bulunan doğal alanların eko-turizme açılması ve gerçek köy yaşamının tatilcilere sunulması için çalışma başlatıldı.

17 Temmuz:

-Düzce'de, caminin şadırvanında bulunan güvenlik kamerası çalındı.

18 Temmuz:

-Düzce'de yolun karşısına geçmeye çalışan kişi otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

19 Temmuz:

-Düzce'de, yaklaşık 4 ay önce çalıştıkları fabrikadaki işlerinden çıkarıldıkları gerekçesiyle protesto için Ankara'ya yürüyüş başlatan ve eylemleri jandarma tarafından engellenen bir grup işçiden 15'i gözaltına alındı.

20 Temmuz:

-Düzce'de dört ay önce işveren tarafından işten çıkartıldıklarını iddia eden işçiler, Ankara'ya yürüyüş başlattı.

22 Temmuz:

-Düzce'de bir minibüste 27 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

-Düzce'de yaralama olayına karıştıkları ve olay yerinden kaçtıkları ileri sürülen 4 şüpheli, kendilerini kovalayan polis otosuna çarpınca yakalandı.

27 Temmuz:

-Düzce'de evinin bahçesinde tabancayla vurulmuş bulunan 15 yaşındaki kız, hastanede hayatını kaybetti.

-Düzce'de, yaklaşık 4 ay önce çalıştıkları fabrikadaki işlerinden çıkarıldıkları gerekçesiyle Ankara'ya yürüyüş başlatan bir grup işçi başkente ulaştı.

28 Temmuz:

-Düzce'den kaçırılarak Sinop'a götürülmeye çalışılan 21 yaşındaki genç kız, benzin istasyonunun tuvaletinde bir kadının cep telefonundan polisi arayarak kurtulmayı başardı.

-Düzce'de dört ay önce çalıştıkları fabrikadaki işlerinden çıkarıldıkları gerekçesiyle Ankara'ya yürüyen Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi MAS-DAF işçileri, ILO Türkiye Temsilciliği yetkilileriyle görüştü.

29 Temmuz:

-Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın dayısı Yaşar Sağlam'ın cenazesi, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde toprağa verildi.

-Düzce'de dört ay önce çalıştıkları fabrikadaki işlerinden çıkarıldıkları gerekçesiyle Ankara'ya yürüyen Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi MAS-DAF işçileri, sorunlarını iletmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sıddık Topaloğlu ile görüştü.

30 Temmuz:

-Bolu Dağı'nda şampuan yüklü tır yandı. Yangını söndürmeye çalışan itfaiyenin sıktığı suyla köpüren şampuanlar bölgeyi beyaza bürüdü.

31 Temmuz:

-Düzce'de Melen Çayı'na giren bir çocuk ile Kocaeli'de denize giren bir genç boğuldu.

-Düzce Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 3 ilde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonlarında, 40'ı Glock marka olmak üzere, toplam 63 tabanca ile 2 av tüfeği ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

-Düzce'de otomobilin çarptığı hemşire öldü, otomobildeki 4 kişi yaralandı.

Ağustos ayı

1 Ağustos:

-Düzce'de, serinlemek için girdiği Melen Çayı'nda boğulan çocuk, boğulduğu yerin 50 metre ilerisindeki mezarlığa defnedildi. Cenaze sonrası mahalle halkı, kum ocağı şantiyesini bastı, bazı iş makinelerine zarar verdi ve şantiyenin camlarını kırdı.

4 Ağustos:

-Düzce'de, ana elektrik trafolarından birine konarak patlamaya neden olan karga, kentin 1,5 saat elektriksiz kalmasına sebep oldu. Kanadından yaralanan karga ise veterinerde tedavi altına alındı.

8 Ağustos:

-Düzce'de bir minibüste 37 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

9 Ağustos:

-Gölyaka'da bulunan Efteni Gölü Kuş Cennetinin turizme açılması için yapılan çalışmalar kapsamında hazırlanan turizm amaçlı çevre düzeni projesi, bölgenin turizm merkezi olmasını sağlayacak.

10 Ağustos:

-Düzce'de, tır ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

-Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Bölge Yönetim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, Düzce'den Somali'ye 200 ton un gönderileceğini söyledi.

11 Ağustos:

-Düzce'nin Akçakoca ilçesinde sıra dışı bir mimariyle inşa edilen Merkez Camisi ile ilçenin dört bir yanındaki asırlık tarihi camiler yöreye gelen yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

-Tunceli'de 1994 yılında intihar ettiği öne sürülen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin "idari soruşturma" yapılmadığı iddia edildi.

12 Ağustos:

-Düzce TEM otoyolunda devrilen kamyondaki plastik borular otoyola saçıldı. Yüzlerce boru görevliler tarafından temizlendi.

-Düzce TEM otoyolunda kaza yapan sürücü, işaretleme yaptığı sırada otomobilin çarpması sonucu öldü. Kazada 5 kişi yaralandı.

13 Ağustos:

-Türk Kızılayı'nın Afrika'daki açlık ve kuraklık felaketi için başlattığı yardım kampanyası kapsamında Düzce'den 11 tıra yüklenen 201 ton yardım malzemesi, dualarla yola çıktı.

-Düzce Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonda biri Glock marka olmak üzere toplam 3 tabanca ele geçirildi, olaylarla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

16 Ağustos:

-Bölgenin kaderinin 45 saniyede yeniden şekillendiği, on binlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı, yüz binlerce kişinin evsiz kaldığı Marmara depremini Düzce'de yaşayanlar, her yıl dönümünde o anları adeta yeniden yaşıyor.

-Düzce'nin Cumayeri ilçesinde 9 adet el yapımı boru tipi el bombası ele geçirildi.

17 Ağustos:

-17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 12. yıl dönümünde depremde hayatını kaybedenler, saat 03.02'de Anıt Park alanında anıldı.

21 Ağustos:

-Akçakoca'da 40 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

23 Ağustos:

-Düzce TEM otoyolunda meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

24 Ağustos:

-Düzce'nin Konuralp beldesinde berberlik yapan İbrahim Ak, vefat eden müşterilerinin vesikalık fotoğraflarını, "saygı ifadesi" olarak dükkanındaki tabloya asıyor.

27 Ağustos:

-Otoyol ve köprü geçişlerinin ücretsiz olduğunu bilmeyen ya da unutan sürücüler, gişelere asılan 'geçişler ücretsizdir' yazılı pankartlara rağmen KGS'lerini okutmaya çalışınca zor anlar yaşadı.

-Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Düzce ve Bolu TEM otoyollarında araç trafiğindeki yoğunluk arttı.

30 Ağustos:

-Düzce'de 40 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Eylül ayı:

2 Eylül:

-Düzce TEM otoyolunda tır ile kamyonun çarpışması sonucu bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.

3 Eylül:

-Düzce'de meydana gelen trafik kazasında anne, baba ve ikiz kardeşleri yaralanan 5 aylık Ömer bebek, kazadan mucizevi bir şekilde çizik bile almadan kurtuldu.

-Ramazan Bayramı tatilinin dönüşleri nedeniyle Düzce'de TEM otoyolunda araç trafiğindeki yoğunluk arttı.

4 Eylül:

-Gölyaka'da iki motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

7 Eylül:

-Düzce'de 5 katlı bir apartmanın birinci katındaki dairede çıkan yangında mahsur kalan anne ve iki çocuğu ile kedileri, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

8 Eylül:

-Şehirler arası yolcu otobüsünde 5 kilo 700 gram kubar esrar ele geçirildi, olayla ilgi olarak bir yolcu gözaltına alındı.

-Düzce'de düzenlenen operasyonda 27 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

9 Eylül:

-Bu yıl ikincisi yapılan Marmara Bisiklet Turu'nun Kefken-Akçakoca etabını Suriyeli sporcu Hasanin Omar kazandı.

12 Eylül:

-Düzce'de pire ilacından zehirlenen 14 işçi hastaneye kaldırıldı.

13 Eylül:

-Düzce'de gerçekleştirilen operasyonda 29 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

-Düzce'deki trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

14 Eylül:

-FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, fındıkta bir sisteme ihtiyaç olduğunu ancak tekel olmuş tarafların bu sistemin oturmasını engellediğini söyledi.

16 Eylül:

-Düzce TEM otoyolunda şarampole devrilen midibüste bulunan 4 kişiden biri ölürken, 3 kişi de yaralandı. Kazada ölen kişinin kopan başı polis, itfaiye ve 112 ekiplerince çalıların arasında uzun süre arandı.

18 Eylül:

-Fenerbahçe Kulübü'nün yurt içi ve yurt dışı taraftar dernekleri, kulübün Düzce'deki Topuk Yaylası Tesisleri'nde toplandı.

-Kaynaşlı'da düzenlenen "Yörük Yaylası Kampı ve Off-Road Oyunları" gece yapılan etapla başladı. Etapların ardından en hızlı zamanı elde eden Zonguldak Off-Road Kulübü'nden İrfan Özdemir (Suzuki Vitara) birinci oldu.

20 Eylül:

-Düzce'de 20 ay kaybolan, başı kesilmiş ve yakılmış halde cesedi bulunan lise öğrencisi genç kızın öldürülmesine ilişkin davada, erkek arkadaşı olduğu bildirilen ve tutuksuz yargılanan M.Ş. 9 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

21 Eylül:

-Düzce'de seyir halindeki bir kamyon, sürücü kabinine giren arının şoförün dikkatini dağıtması sonucu kontrolden çıkarak devrildi.

-Düzce'de banka para nakil aracının traktörle çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

-Düzce TEM otoyolunda büyükbaş hayvan yüklü tırın refüje çarpması sonucu etrafa saçılan hayvanlardan 10'u telef oldu.

23 Eylül:

-Kocaali'de 1 yıl önce tecavüzün ardından boğularak öldürülen 84 yaşındaki kadının katil zanlısı, 6 şüpheliden alınan örneklerinin analiziyle yakalandı.

27 Eylül:

-Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve partinin eski Düzce İl Başkanı Faruk Erdem'in cenazesi, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın da katıldığı törenle toprağa verildi.

28 Eylül:

-Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt genelinde düzenlenen "Cami Bahçe ve Çevresini Güzelleştirme" yarışması kapsamında, Düzce'nin en güzel camisi Konuralp Gölcükbaşı Cami'si seçildi.

29 Eylül:

-Düzce'de özellikle okul önlerinde uyuşturucu satıcılığı yaptığı iddia edilen 4 kişi polis ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Ekim ayı:

2 Ekim:

-Düzce'de virajı alamayarak duvara çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

-Yığılca'da, bir firmaya ait taş ocağında çalışan işçi, taş kırma makinesine düşmesi sonucu feci şekilde can verdi.

6 Ekim:

-Akçakoca'da Kızılay Yaşlılar Konukevi sakinlerinden Şükrü Aydemir, yaşlıların okuma yazma öğrenmesi için açılan kursları titizlikle takip ederek 85 yaşında okuryazar oldu.

-Düzce'deki bir tavuk çiftliğinde çıkan yangında, yaklaşık 20 bin civciv telef oldu.

9 Ekim:

-Düzce'de yolcu minibüsü ile otomobilin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 6 kişi ağır yaralandı.

-11 Ekim:

-Düzce'de, Cuma günleri vaaz ve hutbeleri "sinevizyon" sistemi aracılığıyla veren cami imamı, yurtta kalan üniversite öğrencilerini camiye çekebilmek için kablosuz internet ağı oluşturdu.

12 Ekim:

-Düzce'de üst geçidin ayağına çarpan otomobilde bulunan 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

-Düzce'de bir otomobilde 110 şişe ve 24 koli kaçak içki bulundu.

19 Ekim:

-Düzce'de Hakkari'de terör saldırısını protesto etmek için toplanan vatandaşlar 50 araçlık bir konvoy oluşturarak, ellerindeki Türk bayraklarıyla şehir turu attı.

20 Ekim:

-Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı

(UCLG) Yerel Yönetimler Ombudsmanlığı Toplantısı Düzce'de başladı.

26 Ekim:

-Düzce Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden Van'daki depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 490 mevlana evi 49 kamyonla yola çıktı.

27 Ekim:

-Çilimli'de yapılan operasyonda 11 kilogram esrar ele geçirildi.

-Özel Yunusbey Eğitim Kurumlarında okuyan 11. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin düğünü için aldıkları bileziği Van'daki depremzedelere gönderdi.

-Tatil için geldiği Akçakoca'da denize giren Alman turist boğuldu.

-29 Ekim:

-Düzce'de bir traktörün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

-Düzce ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda 70 kilo esrar ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alındı.

Kasım ayı:

5 Kasım:

-Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte, TEM otoyolu Bolu dağı tünelinin her iki şeridinden şimdiye kadar toplam 100 bin 843 araç geçiş yaptı.

6 Kasım:

-Düzce'de belediye tarafından belirlenen hayvan kesim yerlerinde ve evlerinin önünde kurbanlık hayvanlarını keserken yaralanan 52 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

8 Kasım:

-Bisikletliler Derneği tarafından Atatürk'ün ölümünün 73'üncü yıl dönümü nedeniyle 4'üncü kez düzenlenen "Ata'mızın Yolundayız" bisiklet yolculuğu kapsamında, İstanbul Şişli'deki Atatürk Evi önünden yola çıkan ilk grup, Düzce'ye ulaştı.

9 Kasım:

-Kurban Bayramı tatilinin başladığı günden bu yana TEM otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nin her iki şeridinden yaklaşık 368 bin araç geçiş yaptı.

-Düzce Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden Van'daki depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1250 çadır yola çıktı.

10 Kasım:

-Düzce'de bir minibüsün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

-Bolu Dağı'nda etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yüksek kesimlerde 7 metreye kadar düştü.

11 Kasım:

-Düzce depreminin 12. yıl dönümünde, enkaz altından çıkarılanlar o anları bir kez daha hatırlamanın üzüntüsünü yaşıyor.

-12 Kasım depreminin ardından kötü anıları silip, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda yeniden doğdu.

-Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce'nin 12 Kasım 1999'daki depremden gereken dersi çıkardığını düşündüklerini söyledi.

12 Kasım:

-Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, 12 Kasım Düzce depremini unutmadıklarını ve asla unutturmayacaklarını söyledi.

-Kaynaşlı Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünce, 12 Kasım Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla depremde hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenlendi.

-Kaynaşlı ilçesinde Düzce depreminin 12. yıl dönümü dolayısıyla hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu. Depremin yaşandığı saatte mum ve meşaleler eşliğinde anma etkinliği düzenlendi.

22 Kasım:

-Düzce'de 67 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

24 Kasım:

-Düzce Üniversitesi (DÜ) öğrencisi bir grup, depremde hayatını kaybeden deprem şehidi öğretmenlerin isimlerinin yaşatılması için fidan dikti.

25 Kasım:

-Düzce'de bir araçta yapılan aramada 22 kilogram esrar ele geçirildi.

27 Kasım:

-Aroma Erkekler 2. Voleybol Ligi B Grubunda mücadele eden Düzce Belediyespor kendi evinde, TVF Spor Lisesi'ni 3-1 yendi.

30 Kasım:

-Van'da kaçarak evlenmeye çalışan ancak yaşanan deprem nedeniyle evlenemeyen çift, depremin ardından geldikleri Düzce'de, Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın yardımıyla dünyaevine girdi.

Aralık ayı:

1 Aralık:

-12. Ulusal Turizm Kongresi, Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'nun ev sahipliğinde Akçakoca'da başladı.

-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Kasım ayı ihracat rakamlarını Düzce'de açıkladı.

4 Aralık:

-Kasap olarak görev yaptığı Suudi Arabistan'dan dönüşü sırasında, ajan olduğu iddiasıyla Suriye'de 11 gün boyunca gözaltında tutulan Türk işçi, serbest bırakılmasının ardından memleketi Düzce'ye döndü.

7 Aralık:

-Düzce Valiliği, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından orta hasarlı olarak belirlenen bin 238 binanın güçlendirilmesi için bina sahiplerine tebligatta bulundu. Üç ay içinde binalarını deprem yönetmeliğine uygun hale getirmeyenler kamu hizmetinden yararlanamayacak.

8 Aralık:

-Bolu Dağı'nda etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yüksek kesimlerde 15 metreye düştü.

-Düzce Valiliğince Van'daki depremzedelerin barınmaları amacıyla Van'a Düzce Köyü Projesi başlatıldı.

9 Aralık:

-Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

-Düzce Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sürücüleri Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde buzlanmaya karşı dikkatli olmaları yönünde uyardı.

10 Aralık:

-İstanbul'dan Azerbaycan'a tırlarla taşınan 50'şer tonluk 3 römorkör, D-100 karayolunda aksamalara neden oldu.

16 Aralık:

-"Van'daki depremzedelere yardım için çalışma yürüttüklerini" öne sürerek girdikleri evlerden "büyü bozma" bahanesiyle hırsızlık yaptıkları belirlenen 4 kişi Düzce'de tutuklandı.

18 Aralık:

-Düzce'de TEM otoyolunda hareket halindeyken yanan otobüsün 46 yolcusu tahliye edildi.

-19 Aralık:

-Düzce'de başı kesilmiş ve yakılmış cesedi bulunan lise öğrencisi genç kızın katil zanlısı olduğu iddiasıyla yargılanan polis memuru, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

- DÜZCE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title