Haberler

Yıldırım, Hava Yollarındaki Grevle İlgili Konuştu

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, önceki gün hava yolları çalışanlarının yaptıkları grevle ilgili; "Gayet tabii ki hak olmakla beraber bu yolcunun mağduriyetine dönüşürse bu hak olmaktan çıkar."

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, önceki gün hava yolları çalışanlarının yaptıkları grevle ilgili; "Gayet tabii ki hak olmakla beraber bu yolcunun mağduriyetine dönüşürse bu hak olmaktan çıkar.Bu yapılan hiçbir şekilde yasal değildir keyfi iş yapmaktır ve bunun karşılığı yasalarda bellidir" dedi.

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım; Afrika- Türkiye sivil havacılık konferansında Afrika Sivil Havacılık protokol imza töreni öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yıldırım, Türk Hava Yolları'nda seferlerin aksadığının altını çizerek şunları söyledi; "Dün Türk Hava Yollarında seferler aksadı, sebebi sendikanın davetiyle bazı çalışanlar herhangi bir sebep göstermeksizin işe gelmedi ve bu nedenle binlerce yolcu ve vatandaş mağdur oldu. Bu yolcunun mağduriyetine dönüşürse bu hak olmaktan çıkar.Bu yapılan hiçbir şekilde yasal değildir keyfi iş brakmaktır ve bunun karşılığı yasallarda bellidir. Bugün itibariyle herşey normale dönmüş durumdadır."

Yıldırım, Expo'daki istifalarda herhangi bir tavsiye ve yönlendirmenin söz konusu olamayacağını belirterek; istifa eden arkadaşların yerine İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın yeni arkadaşlar tavsiye edeceğini söyledi. Yıldırım, bir soru üzerine şöyle konuştu: "Expo kararlılığı bütün İzmir halkında vardır.En yüksek düzeyde Expo'nun İzmir'e kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz.Buradakı toplantı İzmir'in Expo adaylığına destek içindir."

286 İTFAİYECİ İŞ BAŞI YAPACAK

Yıldırım, 286 itfaiye erinin atamasının yapılacağı müjdesini şu sözlerle verdi; "Kasım ayından beri İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapmasını umut ettik.Bu arkadaslarımız kah parti önünde, kah

saat kulesi dibinde kışın çok büyük zorluklar çekti. Onlara söz vermiştik.Bunu yasa cıkarmadan yapmayı çok denedik fakat anlatamadık derdimizi. Türkiyede 60 belediye sınav başvurusunu yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Danıştay'ın kararını gerekçe göstererek atamalarını yapmadı.En kısa sürede bu arkadaşlarımız iş başı yapacak."

Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım, basının sorularını cevaplamasının ardından Afrika ile Türkiye arasındaki havacılık işbirliği protokol imza törenine katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Binali Yıldırım Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title