Haberler

Yıldıray Çınar'dan İlginç Vasiyet

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Tıp Fakültesi'nde Vefat Eden Ünlü Sanatçı Yıdıray Çınar, Vasiyeti Üzerine 1962 Yılında Vefat Eden, Çok Sevdiği Babasının Mezarının Üzerine Defnedilecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde vefat eden ünlü sanatçı Yıdıray Çınar, vasiyeti üzerine 1962 yılında vefat eden, çok sevdiği babasının mezarının üzerine defnedilecek.

54 filmde başrol oynayan, 12 altın plak ödülü bulunan 1960-1980'li yılların ünlü Türk halk müziği ses sanatçısı Çınar (67), sinir sistemini saran (tutabilen) ve ALS (Amyotrofik Laterel Sklerozis) rahatsızlığından dolayı 7 aydır memleketi Samsun'da yaşıyordu. Kas erimesi hastalığına 4 yıl önce yakalanan, ABD'de tedavi olan, Türkiye'de Cerrahpaşa ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde tedavisi süren Yıldıray Çınar, yaklaşık 2 ay önce, sahil kenarındaki evinde üşütme sonucu rahatsızlanmış,

ALS hastalığı nedeniyle kas hareketleri yavaşlayan ünlü sanatçı, boğazındaki ifrazatı dışarı atatamaması üzerine yakınları tarafından OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak Nöroloji Servisi'nde tedavi altına alınmıştı. Antibiyotik ve serum tedavi devam eden, büyük ölçüde sağlık durumu düzelen sanatçının, durumunun yeniden ağırlaşması sonucu dün gece saat 01.40 sıralarında hayatını kaybetti.

Ünlü sanatçının ölümünün ardından yakınlarına destek olmak ve başsağlığı için sevenleri yalnız bırakmadı. Yıldıray Çınar'ın hastalığı ve hayatı süresince birlikte olan ve yanından ayrılmayan yiyen Metin Ertem, dayısı Çınar'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını, tedaviye cevap vermediğini söyledi.

Ünlü sanatçının ölmeden önce çeşitli vasiyetleri olduğunu bunlardan önemli olan 2 tanesinin şuan yerine getirileceğini belirten Ertem, Yıldıray Çınar'ın babası Bekir Çınar'ın 1962 yılında vefat ettiğini, ölmeden önce kendisine özel istekte bulunarak babasıyla aynı mezarda gömülmek istediğini söylediğini kaydetti. Dayısının vasiyeti üzerine ölümünün ardından gerekli girişimleri yaptığını ifade eden Ertem, "Aile kabristanlığında yer olmasına rağmen dayım babasıyla aynı mezara gömülmek istedi. Ben gerekli

izinleri aldım, bu isteğini yerine getiriyorum. Babasının mezarı kazılacak ve Yıldıray Çınar'ı babasıyla aynı mezara gömeceğiz. İkinci olarak da ailelerin çocuklarına hiç olmasa bir müzik aleti çalmayı öğretmelerini istedi. Topluma faydalı bireyler yetişmesi için bu çok önemli olduğunu düşünüyordu. Bunu herkese duyuruyorum ve ailelerden çocuklarına dayım adına yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.

Yıldıray Çınar'ın çocukluk arkadaşları Ümit Salman, önemli bir sanatçı ve insanın hayatını kaybettiğini, büyük bir kayıp olduğunu dile getirirken, Çetin Altan ise Çınar'ın mütevazi kişiliğiyle takdir toplayan, örnek bir insan olduğunu kaydetti.

Yıldıray Çınar için anı defteri açılırken, cenazesi yarın sabah OMÜ Tıp Fakültesi'nden alındıktan sonra Atakent beldesindeki evine getirilecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı önünde yapılacak törenin ardından Büyük Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'taki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (1)

Selahittin bayrak:

Allah rahmet eylesin iyi bir sanatcıydı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title