Haberler

Yetiştirme Yurdu Öğrencileri 'Sevgi Ormanı' Oluşturdu

Kırşehir'de 250 çocuk isimlerinin yazılı olduğu künye ile hatıra ormanı oluşturdu.

Kırşehir'de 250 çocuk isimlerinin yazılı olduğu künye ile hatıra ormanı oluşturdu.

Kırşehir Yetiştirme Yurdu öğrencileri, sevgi ormanı oluşturarak doğaya katkıda bulundu. Kayseri yolu üzeri Eşle Mevkii'nde oluşturulan Sevgi Ormanı fidan dikme törenine, Vali Mehmet Ufuk Erden, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Müftüsü Mustafa Balık, İl Gençlik Spor Müdürü Şaban Güneş, Orman işletme Müdürü Yaşar Duman, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Atak, Yetiştirme Yurdu Öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Mehmet Ufuk Erden törende yaptığı konuşmada, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Anadolu'nun her köşesine bir ağaç dikme, orman ve koruluk oluşturma çalışmaları yapılıyor, bunun en önemli tarafı da kendi elimizle diktiğimiz fidanlar toprakla buluşurken çocukların bilinç altına ağacı koruma hassasiyeti yerleşecektir." dedi.

İmzalanan protokol çerçevesinde, Türkiye genelinde '14 bin çocuğa 14 bin fidan' projesi kapsamında, yurtta ikamet eden ve aile yanına döndürülmüş, bakımları Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 250 çocuk, isimlerinin bulunduğu künyeleri fidanlara bağlayarak 5 bin metrekare alanda Yetiştirme Yurdu Hatıra Ormanı oluşturdu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ufuk Erden Kırşehir Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title