Haberler

Yeşilçam'ın "Kötü Adamı" Senih Orkan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla'nın Bodrum İlçesinde Önceki Gün Hayatını Kaybeden Ünlü Sinema Sanatçısı Senih Orkan, Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde önceki gün hayatını kaybeden ünlü sinema sanatçısı Senih Orkan, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşilçam'da 1960'lı yıllarda rol aldığı filmlerde çoğunlukla kötü adam karakterlerini canlandıran 76 yaşındaki Senih Orkan, 1999 yılında yerleştiği Bodrum'un Turgutreis beldesindeki evinde önceki gün hayatını kaybetmişti. 1960-1990 yılları arasında 200'e yakın filmde ve çok sayıda tiyatro oyununda rol alan Orkan'ın ölümü, başta 40 yıllık eşi Necla Orkan (65) olmak üzere sevenlerini yasa boğdu. 4 çocuk babası olan ünlü sinema oyuncusu için beldede cenaze töreni düzenlendi. Bodrum Devlet Hastanesi morgundan alınarak evine getirilen Orkan'ın cenazesi, daha sonra Turgutreis Merkez Camii'ne götürüldü. Beşiktaşspor'a gönül veren Senih Orkan'ın tabutunun üzerine çiçekler ve Beşiktaşspor bayrağı konuldu. Beklenilenden daha sakin geçen törene Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, sanatçının eşi, çocukları, ağabeyi Sayra Orkan, Bodrum'da hayatını sürdüren şarkıcı Nigar Uluerer ve sevenleri katıldı. Necla Orkan, hayat arkadaşını "Bebeğim, aşkım" diyerek gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladı.

Necla Okran, "O sadece filmlerde kötü insandı. Biz birbirimizi seviyoruz diye başladık ve öldüğü gece yine birbirimizi seviyoruz diyerek ellerimiz ellerimizde uyudu gitti. Gençleri çok severdi" dedi.

36 yaşındaki oğlu Yağmur Orkan ise, "Sessiz gitmek istiyordu. Çok sevdiği bir şiir var; Sesiz Gemi. Onun gibi gitmek istiyordu. Sessizce" diye konuştu.

Sanatçının kızı Yaprak Dalkılıç da, babasının çok iyi bir insan olduğunu söyleyerek, "Ölümünün duyulmasını istemiyordu. Onun için kimseye haber vermedik" dedi.

Merhumun TRT'de uzun yıllar yapımcılık yapan ağabeyi Sayra Orkan ise, "Atatürk ilkelerine son derece bağlı, gerçek bir cumhuriyet çocuğu idi. Hayatında üç şey çok önemli olarak yer aldı. Bir tanesi Atatürk, bir tanesi tiyatro ve bir tanesi de sinema. Onlarla yaşadı ve öteki dünyaya göçüp gitti" diyerek kardeşini anlattı.

Yeğeni İstemihan Orkan da, amcasının muhteşem bir sanatçı olduğunu dile getirerek, "Sinemada kötü adam rollerinde görmek mümkündü. Atatürk ve Beşiktaş aşığı idi. Onun sanat camiasından, arkadaşlarından, dostlarından birçok insanın burada olmasını arzu ederdik ama maalesef biz bizeyiz. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

Bodrum'da yaşamını sürdüren şarkıcı Nigar Uluerer, "Çok iyi bir dosttu. Eski dostluklar kalmadığına göre, böyle dostları kaybettikçe daha çok üzülüyor insan. Çok iyi kalpli bir insandı. Allah rahmet eylesin" dedi.

Senih Orkan'ın cenazesi, öğle namazına müteakip imam-hatip Ahmet Fatsa tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Karabağ Mezarlığı'nda toprağa verildi. Gözyaşları ve dualarla uğurlanan sanatçının mezarı çiçeklerle süslendi.

Türk sinemasının emektar oyuncusu Senih Orkan, Yılmaz Güney, Zeynep Değirmencioğlu, Fatma Girik, Fikret Hakan, Kartal Tibet gibi birçok ünlü sanatçıyla birlikte filmlerde rol aldı. Rol aldığı filmler arasında Mor Defter, Cilali İbo Perili Köşkte, Ayşecik Canımın İçi, Keşanlı Ali Destanı, Karaoğlan ve Yeşil Ejder ile Topkapı da bulunan Senih Orkan, yaşamını sürdürdüğü Turgutreis beldesi ile Bodrum ilçesinde amatör tiyatroculara da yardım ediyordu. Geçtiğimiz yıl akciğer kanseri teşhisi konulan Okran, tedavi görüyordu.

(OU-SÇ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title