Haberler

Yeşilbayır'da Su Kanallarının Temizliğine Başlandı

Antalya Merkeze Bağlı Yeşilbayır Beldesi'nde Yer Alan Yaklaşık 5 Kilometre Uzunluğundaki Tarımsal Amaçlı Su Kanalı, DSİ Tarafından Temizlenmeye Başladı.

Antalya merkeze bağlı Yeşilbayır Beldesi'nde yer alan yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki tarımsal amaçlı su kanalı, DSİ tarafından temizlenmeye başladı.

Yeşilbayır Belediyesi'ne bağlı Altınkale ve Hürriyet Mahallerinden geçen DSİ'ye ait su kanalının temizliğine başlandı. Yaklaşık 5 kilometrelik su kanalı her yıl düzenli olarak temizlendiğini hatırlatan Yeşilbayır Belediye Başkanı Hasan Akalın, temizleme çalışmalarının en geç 1 hafta içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Tarımsal sulama amaçlı kullanılan kanalların temizlenmesiyle birlikte görsel kirlilik engellendiği gibi sinek, haşere gibi olumsuz çevre sorunları da ortadan kaldırılmış oluyor. Haftanın belirli gün ve saatlerinde Kırkgöz gölünden bırakılan suyla beslenen kanallar, bölge de tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların su ihtiyacını karşılama da kullanılıyor.

Devlet Su İşleri'nce (DSİ) gerçekleştirilen temizleme çalışmalarında kanalların içi kadar çevresinde büyüyen yabani otlar da temizlenerek etrafı açılmış oluyor. Tarımsal amaçlı sulama da vatandaşların kanallardan daha rahat ve daha güvenli bir şekilde yararlanmasını amaçladıklarını söyleyen Başkan Akalın, "Bölgemizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız su ihtiyacını küçük kanallardan karşılıyor. DSİ ekipleri de bu kanalları her yıl düzenli olarak temizleyerek önemli bir hizmeti yerine getirmiş oluyor. Belediye olarak bizde üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

(SÇ-SÇ-Y) 13.06.2008 12:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title