Haberler

'Yerli Malı Kullanalım, Yerli Malı Üretelim' Resim Yarışması Ödül Töreni

Açı Dershaneleri tarafından düzenlenen 'Yerli Malı Kullanalım, Yerli Malı Kullanalım' konulu resim yarışmasının birincisi deprem sonrası Van'dan Balıkesir'e göç eden Balıkesir Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Ferhat...

Açı Dershaneleri tarafından düzenlenen 'Yerli Malı Kullanalım, Yerli Malı Kullanalım' konulu resim yarışmasının birincisi deprem sonrası Van'dan Balıkesir'e göç eden Balıkesir Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Ferhat Turan oldu.

Açı Dershaneleri tarafından düzenlenen 'Yerli Malı Kullanalım, Yerli Malı Kullanalım' resim yarışması ödül töreni Sürmeli Otel'de gerçekleştirildi. Törene, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürü Mehmet Küçük, Açı Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ulusal, Açı Yayınları Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Altundal ve Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı katıldı. Açı Yayınları Yönetim Kurulu Üyesi Altundal yaptığı açıklamada, resim yarışmasının Açı Eğitim Kurumları'nın sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "Biz sizleri gelecekte iyi yerlerde görmek istiyoruz, çok başarılı yerlerde görmek istiyoruz. Yarışmanın amacı da bizler yurtdışından mal satın alan ülkeler yerine kendimiz üreten, giderek yerli malı kullanan bir ülke olmak" dedi. Zihniyet değişimi olsun diye böyle bir yarışma düzenlediklerini anlatan Altundal, Açı Eğitim Kurumları'nın sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiğini vurguladı.

Açı Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ulusal ise, "Biz Açı yayınları olarak toplumsal anlamda sorumluluk taşımamızı gerektirecek sorunları seçtik. İlk yarışma konumuz 'Su Kaynaklarının Verimli Kullanımı ve Küresel Isınma'ydı. İkinci yarışma konumuz 'Ekmek İsrafı'ydı. Üçüncü yarışma konumuz da 'Anadolu'da Sosyal Yardımlaşma Kültürü'ydü. Bu yarışma konumuz ise 'Yerli Malı Kullanımı, Yerli Malı Üretimi" diye konuştu.

Ulusal, yarışmaya 10 binin üzerinde resmin katıldığını belirterek, liseler arası yarışmada birinci olan öğrencinin Van depreminden Balıkesir'e göç eden bir ailenin çocuğu olduğuna dikkati çekti.

Yarışmada, ilköğretim öğrencileri arasından birinciliği Eskişehir Gümüşkonak İlköğretim Okulu'ndan Emine Nur Acartürk, ikinciliği Çorum Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndan Yasemin Karaman, üçüncülüğü ise Mardin Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan Cahide Ataç kazandı. Liseler arası yapılan yarışmada ise, birinciliği Balıkesir Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nden Ferhat Turan, ikinciliği Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nden Ömer Faruk Ertürk, üçüncülüğü ise Balıkesir Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden Hilal Emer kazandı. Yarışmada birinci ve ikinci olan öğrencilere birer tablet bilgisayar, üçüncülere ise birer telefon verildi.

Törende, dereceye giren öğrenciler salonda bulunan öğrenciler için kura çekti. Kurada adı çıkan öğrenciler müzik çalar kazandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ferhat Turan Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title