Haberler

Çandarlılar Festival Coşkusunu Doyasıya Yaşadı

Bu yıl 16.'sı düzenlenen Kuzey Ege'nin en önemli festivallerinden olan Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali, 30-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde arasında düzenlendi.

Bu yıl 16.'sı düzenlenen Kuzey Ege'nin en önemli festivallerinden olan Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali, 30-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde arasında düzenlendi. Festivale Mustafa Ceceli, Göksel ve İsmail Özkan gibi ünlü satançılar yer alırken düzenlenen etkinlikler Çandalılar hem eğlendi hem de hünerlerini sergiledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Günü bağlayan festivale, Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, AK Parti İzmir il başkanı Çihat Abdullah Tekbaş, AK Parti İzmir Millet Vekili Hamza Dağ Dikili Cumhuriyet Savcısı Kerem Kerimaslan, İzmir Gar. Komutanı Vekili Musa Geylan, Bergama Ak Parti İlçe Başkanı Kıraç Sefer, Kınık AK Parti İlçe Başkanı Sami Mollaahmet, Poyracık Belediye Başakanı Ahsen Özçam, Börcek Belediye Başkanı Teyfik Üreten ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu çalışanları, il, ilçe ve belde meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen yaptığı açılış konuşmada, "Zaferi ve zaferleri bizlere yaşatan tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bizler tarihimize ve turizmimize sahip çıktığımız kadar doğamıza da sahip çıkıyoruz. Atık su arıtma, parklar ve yeşil alanlar, içme suyu göleti, dere ıslahı, tarihi binaların restorasyonu, sosyal ve kültürel merkezler ve engelli vatandaşlarımız için engelsiz denize ulaşmalarını sağlayan alt yapı ve üst yapı yatırımları yapıyoruz. Bu kapsamda Geleceğin Marka Şehir Adayı Çandarlı, Alt Yapı, Üst Yapı ve Güzel İnsanı ile ilçe olmaya hazır" diye konuştu.

Dağdelen'in ardından açılış konuşması yapan

İzmir Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu festivale altıncı kez katıldığını belirterek, "Festivalin hem Çandarlı'ya hem de gelecekteki Çandarlı İlçemize ve de ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. Festivalin ilk gününde Çandarlı Belediyesi'nin toplu açılış töreni düzenlendi. Ardından restorasyonu tamamlanan tarihi Çandarlı Yağ Fabrikası, Etnografya Sergi Salonu olarak yeniden düzenlenen tarihi Çandarlı Hamamı, tarihi şadırvan, sosyal etkinlik merkezi, gasilhane ve dokuz parkın toplu açılışı törenleri gerçekleştirildi.

Toplu açılış töreniniden sonra İsmail Özkan sahneye çıkarak festivale katılanlara muhteşem bir gece yaşattı. Bir birinden güzel şarkılarını festivale katılanlar için seslendiren İsmail Özkan tüm sevenlerini çoşturdu.

Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali ikinci gününde gündüz etkinlikleri kapsamında, 'Körfez Sualtı Temizliği ve Körfeze Balık Yavrusu Bırakma' etkinlikleri ile devam etti. Akvatek şirketi işbirliğinde Çandarlı Körfezi'ne yüz bin Çipura Yavrusu bırakıldı. Halkın ilgi gösterdiği etkinlikte Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, "Denizimize bıraktığımız yüz bin çipura yavrusunun yüz binler ve milyonlar olmasını umut ediyorum. Çevreye duyarlı vatandaşlara ayrıca çok teşekkür ederim" dedi. Festival programı çerçevesinde akşam sahne alan ünlü şarkıcı Mustafa Ceceli konser süresince hayranlarına keyifli anlar yaşattı. Çandarlı Belediyesi Spor Tesislerinde gerçekleşen konseri 15 binin üzerinde seyirci izledi.

Festivalin üçüncü gününde ise 'En İyi Bamya Yetiştiriciliği Yarışması&', 'Yelken Gösterileri' ve 'Trap Atışları'

vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

En İyi Bamya Yetiştiriciliği Yarışması'na katılan çiftçilerin ürünlerini tarlalarda yerinde kontrol eden İzmir İl ve Dikili İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen jüri üyeleri aynı zamanda etkinlik alanında da ürünleri değerlendirerek başarılı çiftçileri seçti. En iyi bamya yetiştiricisinde birinciliği

Alper Uslu kazanırken ikinci Gülhan Çetin, üçüncü ise Ersin Çelebi oldu. Jüri Başkanı ve Ege Üniversitesi Prof. Dr. Eftal Düzyama,

daha kaliteli ürün elde etmek için genetik olarak verimli olanların seçilmesi gerektiğini belirtti. Bu etkinliğin ardından Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen'in ilk atışı yapmasıyla Trap Atışları başladı. Trap atışları usta, amatör, çandarlılar olak üzer üç dalda düzenlendi.

Yarışlarda Usta kategorisinde birinciliği Emir Dizdar kazanırken; Kerem Tezcan ikinci; Emin Dizdar ise üçüncü oldu. Amatör kategorinde birinci Hüseyin Güler, ikinci Ali Karabulut, üçüncü Ali Bayrak olurken; Çandarlı kategorisinde birinci İlyas Erim, ikinci Ziya Çobanoğlu, üçüncü ise Güler Uçalan oldu. Trap atışlarına çevre il ve ilçelerden katılan yarışmacıların mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu. Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, bu sene tam otomatik trap makineleri aldıklarını, Trap spor dalını çok önemsediklerini ve yıl içinde yapacakları yatırımlar ile ulusal standartlarda Trap alanını vatandaşlarımızın hizmetine sunacaklarını söyledi.

Festivalin son gecesinde sahneye çıkan Göksel, sevilen şarkıları ile festivale katılan Çandarlıları coşturdu. Hayranlarının yoğun ilgisi ile karşılaşan Göksel, konserine "Acıyor" isimli parçasıyla çıkış yaptı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Göksel ve ekip arkadaşları, Çandarlıları coşturdu. Konserin sonunda Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, sanatçı

Göksel'e plaket verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Dağdelen Çandarlı Göksel İzmir Yerel Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

title