Haberler

Yerel Zincirler Ortak Platformda Satın Alma Yapacak, 100 Milyon TL Tasarruf Sağlayacak

Güncelleme:

Yerel Zincirler Buluşuyor' Organizasyonunun İkinci Gününe 'Teknolojik Ticaret Platformu' İsimli Yeni Projesiyle Fayda A.Ş. Damgasını Vurdu…

Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor organizasyonu, 3. yılında 5 bin katılımcıyı biraraya getirdi. Organizasyonun ikinci ve son gününde Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Turan Özbahçeci, tedarikçilerle PERDER üyelerini elektronik ortamda biraraya getiren Fayda A.Ş.'nin yeni projesini açıkladı.

Bu projenin yerel zincirlerin satın alma gücüne güç katacağını ifade eden Özbahçeci, "Projeyle, toplam satışın yüzde 55'ini oluşturan isimsiz ürünler için internet ortamında bir ihale platformu oluşturmayı amaçlıyoruz.

PERDER üyesi 280 perakendeci satın alma sürecinde olacak…

Çoklu alıcıyla çoklu satıcıyı buluşturacağız. PERDER üyesi 280 perakendeci ihale sürecinde olacak, onun karşısında tedarikçiler olacak, sistem internet üzerinden yapılacak ve teklifler gizli tutulacak. Yazılım ve altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Projenin test uygulamasına önümüzdeki günlerde başlayacağız. Hedef bu sayede 100 milyon TL civarında alım avantajı oluşturmak" dedi.

'Sürdürülebilir büyüme' teması ışığında gerçekleştirilen 'Yerel Zincirler Buluşuyor' organizasyonu yerel zincirlerle, onlara ürün ve hizmet sunan markaların ilişkilerinin güçlendirilmesi, yerel zincirlerin sorunlarının ortaya konması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedefine de ulaşmış oldu.

İkinci günde de ünlü isimler ve workshoplar

Organizasyonun ikinci günü Mehmet Kocabaş'ın ilk günün özeti ve günün konularını anlatmasıyla başladı. Perakendecilikle ilgili çok sayıda eğitim veren Tahsin Pamir, katılımcılara başarılı perakendeciliğin ipuçlarını verdi.

İyi perakendecilerin iş biçimlerini kendilerinin yarattığını söyleyen Pamir, başarının en güçlü ve saldırganın değil, durumu en iyi çözümleyen ve bu çözümü en iyi şekilde hayata geçirenlerin olacağını söyledi ve bunun için çok çalışmak gerektiğini belirtti.

Kişisel bakım alanında yerel bir güçken bölgesel bir oyuncuya dönüşen üreticilerin üçüncü kuşak temsilcisi Mehmed Evyap, "Yerelden bölgesel güç olmaya giden yol' başlıklı konuşmasıyla deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, sürdürülebilir büyümede sosyal sorumluluğun önemine değindi. Önemli gayrimenkul projelerine imza atan Atilla Öztürk ise, müşteri memnuniyeti konusunda sunum yaptı.

Topmodel Tülin Şahin, kişisel markasına yaptığı yatırımları anlattı

Zyman Core Strategy Group Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu ile birlikte 'Sürdürülebilir büyüme için marka yönetimi' başlıklı sunum yapan topmodel Tülin Şahin, marka olmak için yaptığı yatırımları anlattı. Modelliğin ömrü sınırlı bir meslek olduğunun bilincinde olduğunu söyleyen Şahin, markasının ömrünün modellikle sınırlı kalmaması için yaptıklarını anlattı;

"Disiplinli ve çalışkan olmak zaten öncesinde bir fark yaratıyor. Sadece ulusal değil uluslararası çalışıyorum. Dünyanın birçok büyük moda şehrinde ajanslarım var. Dünyadaki trendleri ve gelişmeleri bir yıl öncesinden takip edebiliyorum. Çok seyahat ediyorum. En önemlisi yaptığım işi çok seviyorum. Bu da çalıştığım projeleri sadece bir görev gibi görmeyerek, sahiplenmeme neden oluyor."

İkinci günde gerçekleşen beş workshopda Altıparmak Genel Müdürü Özen Altıparmak, İpsos KMG Grup Lideri Didem Gülyurt, McDonald's Pazarlama Direktörü Bora Tanrıkulu, Zyman Core Strategy Group Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu ve Astay Gayrımenkul Genel Müdürü Atilla Öztürk gibi çok değerli isimler kürsüde oldu.

'Kovandan sofraya kalite takip sistemi', 'Perakendenin resmi', 'Diriliği kaybetmeden irileşmek", 'Sürdürülebilir büyüme için marka yönetimi' ve 'Müşteri memnuniyeti gerçekte kimi memnun eder?' workshopları öne çıktı.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title