Haberler

Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmasına Hitit Defileli Açılış

Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çorum Valiliği ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması", açılış galası ve Hitit kıyafetlerinden oluşan defile ile başladı.

Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çorum Valiliği ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması", açılış galası ve Hitit kıyafetlerinden oluşan defile ile başladı.

Galaya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Gece Çorum Valisi Nurullah Çakır'ın konuşması ile başladı. Vali Çakır, konuşmasında Kargı bezinden üretilen Hitit kıyafetlerinin İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenecek olan "Hititlerden Roma'ya" adı altında defilede dünya basını ve moda severlere tanıtılacağını söyledi.

Vali Çakır'ın konuşmasının ardından Çorum Valiliği ve Kargı Kaymakamlığı işbirliği ile hazırlanan ünlü modacı Ahmet Özceyhan tarafından tasarlanan binlerce yıllık Hitit medeniyeti, kültür ve yaşam biçimini anlatan "Hitit Uyanışı" adlı defile büyük beğeni topladı.

Defilede Kargı bezinden hazırlanan günümüz modasına uyarlanan ince biye, dantel ve altın sırma ile işlenmiş kaftanlar, gelinlikler, redingot ceket ve pardösüler ünlü manken Ece Gürsel'in de podyuma çıktığı defilede sergilendi. Davetlileri adeta 4 bin yıl öncesine götüren defilede dünyada ilk yüzde yüzde pamuktan oluşan gelinlikler de tanıtıldı. Konuklardan tam not alan defilenin finalini ünlü manken Ece Gürsel yaptı.

Modacı Ahmet Özceyhan, Çorum'un başkentlik yaptığı binlerce yıllık Hitit medeniyeti gibi büyük bir mirasın Türkiye'den dünya ülkelerine tanıtmak amacıyla Çorum Valiliği ve Kargı Kaymakamlığı işbirliği ile Hitit figür ve kültürü ile yaşam biçiminden örneklerle Hitit Uyanışı adlı çağdaş bir moda koleksiyonu hazırladıklarını söyledi.

Hitit mirasındaki her türlü nakış, taşlara kazınan mühürler, her türlü tapınak işaretleri, 12 yeraltı tanrıları bunların alfabelerinden pek çok figürler, şekillerin Kargı bezinden hazırlanan elbiselere başarıyla işlendiğini belirten Özceyhan, "Bu değer biçilmez, elbiseleri her kariyerdeki dünya kadınlarına tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.

Defilede tanıtılan koleksiyonda bir ilke imza attıklarını anlatan Özceyhan, "Çorum kültürü ve Kargı bezi tanıtım kapsamında hazırlanan bu muhteşem kültür yüklü koleksiyonun ilk dünya basınına ve moda severlere 20-25 Mayıs tarihlerinde İtalya'nın başkenti Roma'da gösterilecek. Bu projenin en önemli bir ayağı da koleksiyonun tamamında Kargı bezinin kullanılması oldu. Şimdiye kadar dünyada ve ülkemizde tamamı pamuktan yapılan bir gelinlik olmamıştır. Bu koleksiyonda çağdaş trendlerle dünyada ilk defa yüzde

yüz pamuk olan Kargı bezinden gelinlikler tasarlandı. Kargı bezi el emeği göz nuru çok özel bir döküme sahip kumaştır.Kargı bezi,

vual, pike, reya kumaşlar kadın giysileri ve muhtelif dekorasyonlar için Türkiye'de yeni bir akım olacak. Hitit güneş kursu reya kumaşlar üzerinde altın sırmalarla vual kargı bezinden abiyeler, garden partiler ve kavurucu yaz sıcakları için Hitit Uyanışı adlı koleksiyonumuzun vazgeçilmezleri arasındadır" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Çorum Kargı Moda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title