Haberler

Yerel Gazete Deprem Çadırında Faaliyet Gösteriyor

Van'da yaşanan depremin ardından ortak bir yayın kararı alan yerel gazeteler tek tek bürolarına taşınırken, "Şehrivan Gazetesi" çalışmalarını hala çadırda sürdürüyor.

Van'da yaşanan depremin ardından günlerce gazete çıkartamayan ve bir süre öncesine kadar ortak bir yayın kararı alan yerel gazeteler tek tek Basın İlan Kurumu'nun oluşturduğu Medya Merkezinden bürolarına taşınırken, Şehrivan Gazetesi hala çadırda gazete hazırlamayı sürdürüyor.

Deprem sonrası oluşturulan Medya Merkezi'nde kalan yerel gazeteler, kendilerine sağlanan bilgisayar, internet gibi imkanları kullanarak uzun süre yayın hayatlarını burada sürdürmüşlerdi. Büro ve matbaa binasında hasar oluşan Şehrivan Gazetesi çalışanları ise, hala Medya Merkezi çadırında kurdukları bilgisayarlarla her gün gazetelerini hazırlıyorlar.

Yaklaşık 3 yıldır yayın hayatını sürdüren gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ömer Aytaç Aykaç, hasar görmemiş sağlam bir büro bulmakta yaşadıkları sıkıntıyı anlattı. Yüksek kira fiyatları yüzünden şimdiye kadar uygun bir büro bulmamaktan şikayet eden Aykaç "Yaşanan depremler yüzünden hem büromuzda, hem de matbaamızda ciddi hasarlar oluştu. Buna rağmen diğer meslektaşlarımız gibi yayın hayatımızı sürdürmek için aylardır zorlu bir mücadele veriyoruz. Büromuzdaki hasar yüzünden eşyalarımızı ve matbaa makinelerini daha uygun bir yere taşıdık. Hasarlı olmasına rağmen matbaamızda gazeteyi basıyoruz. Ancak çok yüksek fiyatlar yüzünden uygun bir büro bulamadığımız için gazetenin hazırlanmasını hala Medya Merkezi'nde sürdürüyoruz. Depremi fırsat bilen büro ve iş yeri sahipleri kira ücretlerini anormal şekilde yükselterek zaten zor durumda olan esnaf ve bizim gibi iş sahipleri daha büyük sıkıntıya sokuyorlar. Bu fırsatçılığı ne yazık ki birçok alanda gözlemliyoruz. Soğuk hava gibi birçok olumsuzluğa rağmen

çalışanlarımızın yayın mücadelesi sürüyor" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title